Πρώην παραγωγός του “Good Morning America” κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Πρώην παραγωγός του “Good Morning America” κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
SHUTTERSTOCK

Ο Μάικλ Κορν αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από δύο πρώην συναδέλφους του.

Δύο υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης με κατηγορούμενο τον πρώην παραγωγό της εκπομπής “Good Morning America”, Μάικλ Κορν, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά τη μήνυση που κατέθεσε την Τετάρτη (25/08) υπάλληλος του ABC.

Η Κίρστιν Κρόφορντ, κατέθεσε τη μήνυση στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ισχυριζόμενη πως δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον Κορν, το 2015 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στο Λος Άντζελες, που είχαν μετέβη για την κάλυψη των βραβείων όσκαρ.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, το περιστατικό συνέβη ενώ βρίσκονταν σε ταξί και επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους. Ο Κορν έπιασε το χέρι της και της είπε ότι ήθελε να τη βοηθήσει με την καριέρα της. Έπειτα την έπιασε από το κεφάλι και την ακούμπησε στο στήθος του λέγοντάς της να “χαλαρώσει”, ενώ ρωτούσε να του πει το λόγο που είναι ανήσυχη.

Στη μήνυση η Κρόφορντ, αναφέρει πως στη συνέχεια ο Κορν άρχισε να της φιλάει το κεφάλι και να της τρίβει τα πόδια.

Στην αγωγή ισχυρίζεται επίσης, πως ο Κορν παρενόχλησε σεξουαλικά μια ακόμη γυναίκα, επίσης υπάλληλο του καναλιού ABC, την Τζιλ ΜακΚλέιν, όταν συνεργαζόταν μαζί της στην εκπομπή World News Tonight, πριν από περίπου μια δεκαετία.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Κορν επιτέθηκε στη ΜακΚλέιν δύο φορές, επίσης κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, στη μια περίπτωση θωπεύοντάς τη κατά τη διάρκεια της πτήσης τους και στην άλλη περίπτωση όταν βρίσκονταν στο ξενοδοχείο. Η πρώτη περίπτωση συνέβη το 2010, ενώ η δεύτερη το 2011 στο Λονδίνο, σύμφωνα με το CNN.

Εκτός των κατηγοριών περί σεξουαλικής παρενόχλησης, η μήνυση κατηγορεί επιπλέον τον Κορν για δημιουργία τοξικού περιβάλλοντος εργασίας, ενώ αναφέρει πως ο περίγυρος γνώριζε τις κατηγορίες εναντίον του Κορν, ήδη από το 2017, αλλά δεν έκανε κάτι για αυτό.

Αντ’ αυτού το κανάλι ABC, τον ώθησε ακόμα πιο ψηλά λόγω της εμπορικής του επιτυχίας ως παραγωγός και διευκόλυνε το τοξικό περιβάλλον που “καλλιεργούσε” ο Κορν, μέσω της συμπεριφοράς του, συμπεριλαμβανομένων των εκρήξεων θυμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ο Κορν αποχώρησε ξαφνικά από το κανάλι του ABC, τον Απρίλιο, χωρίς να δοθούν εξηγήσεις για την αποχώρησή του. Τον Μάιο βρέθηκε ως επικεφαλής ειδήσεων στην εταιρεία Nexstar Media Group.

Ο Κορν, μετά τη γνωστοποίηση των καταγγελιών, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης. “Οι ισχυρισμοί της Κίρστιν Κρόφορντ είναι προφανώς ψευδείς, οι ισχυρισμοί της Τζιλ ΜακΚλέιν είναι εξίσου κατασκευασμένοι, θα επιδιώξω όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα εναντίον αυτών των γυναικών και θα υπερασπιστώ σθεναρά τον εαυτό μου”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, το ABC έβγαλε μια σύντομη ανακοίνωση που έλεγε: “Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος εργασίας και θέτουμε σε εφαρμογή διαδικασία που εξετάζει διεξοδικά και αντιμετωπίζει τις καταγγελίες που γίνονται. Το ABC News αμφισβητεί τους ισχυρισμούς που έγιναν εναντίον του και θα εξετάσει το θέμα στο δικαστήριο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα