ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχεια στην αποτυχημένη πολιτική της ατομικής ευθύνης

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχεια στην αποτυχημένη πολιτική της ατομικής ευθύνης
Σε ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα της πανδημίας με την συμμετοχή ειδικών θα βρεθεί αύριο Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Λάθος μηνήματα, δώρο στους αντιεμβολιαστές στέλνει η κυβέρνηση λένε στην Κουμουνδούρου. Απανωτές συσκέψεις του Αλέξη Τσίπρα με επιστήμονες, ειδικούς και συμβούλους.

«Επικίνδυνη». Αυτό τον χαρακτηρισμό επιφυλάσσουν στον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική πολιτική στο μέτωπο της πανδημίας. Εκτιμούν ότι το μέτρο των γενικευμένων τέστ που φαίνεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση με το κόστος να επιβαρύνει στους πολίτες, για πολλοστή φορά θα δώσει εσφαλμένα μηνύματα στην κοινωνία. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναφέρει σήμερα το αίτημα που διατύπωσε στην συζήτηση του προϋπολογισμού για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Ανήσυχος για την πανδημία ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις μέρες αυτές έχει συνεχείς επαφές και επιστήμονες και συμβούλους σχετικά με τα ζητήματα της πανδημίας χωρίς να κρύβει την ανησυχία του, στους στενούς του συνεργάτες για την εξέλιξη της κατάστασης. Ιδίως από την στιγμή που η μετάλαξη «Ο» είναι «προ των πυλών» και η κυβέρνηση δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι θα εγκαταλείψει το τρίπτυχο «ανεμελία, ανικανότητα, ιδεοληψία» που την χαρακτηρίζει. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας αύριο Τετάρτη αναμένεται να προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη των επιστημονικών συμβούλων αλλά και πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σταθμιστεί η κατάσταση ενόψει των γιορτών.

Σε λάθος δρόμο …ξανά η κυβέρνηση

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο προσανατολισμός που έχει πάρει η κυβέρνηση και οι αναμενόμενες αποφάσεις για rapid τεστ σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους είναι ένα ακόμη δείγμα λάθος διαχείρισης. Όχι μόνον γιατί το οποιοδήποτε μέτρο θα αποδειχθεί αναποτελεσματικό αφού δεν συνοδεύεται με ενίσχυση της δημόσιας υγείας αλλά και γιατί στέλνει και πάλι λάθος σήμα.

Επιβεβαιώνεται – λένε στην Κουμουνδούρου- ο ΣΥΡΙΖΑ που από την αρχή της πανδημίας ζητούσε γενικευμένο έλεγχο με τέστ ο οποίος όμως θα συνταγογραφούνταν ώστε να είναι δωρεάν. Μια αναγκαιότητα που τώρα «ανακάλυψε» η κυβέρνηση. Επίσης θυμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε λάθος την κυβερνητική αντίληψη ότι πρόκειται για «πανδημία εμβολιασμένων» την οποία τώρα αναγκάζεται να ανατρέψει στην πράξη, αφού όμως πρώτα έδωσε το «πράσινο φώς» στους πολίτες ώστε να αρκούνται μόνον στον εμβολιασμό.

Επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως με τις αποφάσεις που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση θα «ρίξει νερό στο μύλο των αντι-εμβολιαστών». Αποδυναμώνοντας το μήνυμα του εμβολιασμένου και αφήνοντας χώρο για να αναπτυχθούν ανορθολογικές απόψεις.

Τώρα ανακάλυψε η κυβέρνηση ότι πρέπει να γίνονται μαζικά τέστ σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Σημειώνοντας όμως ότι πρέπει να είναι δωρεάν Eurokinissi

Αντι για αλληλεγγύη, ατομική ευθύνη

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία» επισήμανε χαρακτηριστικά χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Είπε ότι η κυβέρνηση «τόσους μήνες ανόητα μιλούσε για πανδημία ανεμβολίαστων, στέλνοντας λάθος μηνύματα εφησυχασμού, ξαφνικά ανακάλυψε ότι πρέπει να γίνονται μαζικοί έλεγχοι και τεστ σε όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ειδικά την περίοδο των γιορτών που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός των πολιτών.Με λίγα λόγια παραδέχεται πως οδήγησε στο σημερινό χάος της πανδημίας». Ειδικά για τα rapid tests που θα καλούνται να πληρώνουν οι πολίτες ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «αντί για αλληλεγγύη και συλλογική αντιμετώπιση, ατομική ευθύνη και επιβάρυνση. Η απόλυτη συνταγή αποτυχίας».

Κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για Παιδεία και ΜΕΘ

Την ίδια στιγμή με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στα υγειονομικά ζητήματα που αφορούν την παιδεία. Έτσι 31ένας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητήσαν με ερώτησή τους προς τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας «να διενεργούνται δωρεάν rapid test σε μαθητές στενές επαφές κρουσμάτων, όταν δεν είναι εφικτό να γίνουν σε δημόσιους φορείς υγείας». Παραθέτουν στοιχεία μάλιστα επισημαίνοντας ότι «στην έξαρση της πανδημίας και την κορύφωση του 4ου κύματος, τα κρούσματα σε όλη την χώρα αλλά και στα σχολεία, τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς, συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι έξι χιλιάδες (6.000) κρούσματα κορονοϊού στο μαθητικό πληθυσμό σε 2.065 τμήματα όλων των βαθμίδων σχολείων της Αν. Μακεδονίας και Θράκης καταγράφηκαν από το Σεπτέμβριο μέχρι και τις πρώτες 9 ημέρες του Δεκεμβρίου. Τα 6.000 αυτά κρούσματα καταγράφονται ως εξής: 1.330 τον Σεπτέμβριο, 1.780 τον Οκτώβριο, 2.500 Νοέμβριο και 400 τον Δεκέμβριο. Ο αριθμός κρουσμάτων στον μαθητικό πληθυσμό αντιστοιχεί στο 25% του συνόλου των κρουσμάτων στο γενικό πληθυσμό της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά ανοιχτό το ζήτημα των ΜΕΘ. Κάτι που πιστοποίησε η σημερινή παρέμβαση του τομεάρχη υγείας του κόμματος Ανδρέα Ξανθού. Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη τόνισε πως «όταν έχουμε πόλεμο επιστρατεύουμε όλες τις δυνάμεις για να έχουμε μια ενιαία ταχύτητα του συστήματος υγείας και να αποφύγουμε το δράμα των διασωλημένων εκτός ΜΕΘ και δεν κάνουμε χατίρια στους κλινικάρχες». Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχουμε την πιο αδιαφανή διαχείριση στο υγειονομικό σκέλος της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη για να μπορεί να υποστηριχθεί το έωλο κυβερνητικό αφήγημα ότι όλα είναι καλώς καμωμένα»

Χτύπημα στην εστίαση

Τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ένα ακόμη χτύπημα στην εστίαση την απόφαση για rapid test και σε εμβολιασμένους. Αφού μία οικογένεια θα χρειάζεται 40 ευρώ μόνον για να …μπει σε ένα κατάστημα εστίασης. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Ελευθέριος Αβραμάκης λέγοντας πως στην κυβέρνηση «δεν κατανοούν ότι το επιπλέον κόστος για μια τετραμελή για παράδειγμα οικογένεια σε αυτές τις συνθήκες είναι απαγορευτικό και ότι θα έχει ως συνέπεια περαιτέρω απώλειας του εορταστικού τζίρου για τον πολύπαθο χώρο της εστίασης».]

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα