ΗΠΑ: Καθηγητής ανάγκασε μαθητές να αναπαραστήσουν το Ολοκαύτωμα

ΗΠΑ: Καθηγητής ανάγκασε μαθητές να αναπαραστήσουν το Ολοκαύτωμα
Το δημοτικό σχολείο Watkins στην Ουάσιγκτον Capital Hill Cluster School

Η διεύθυνση ενός δημοτικού σχολείου στην Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε πως μέλος του προσωπικού φέρεται να ανάγκασε τους μαθητές να αναπαραστήσουν πτυχές του Ολοκαυτώματος. Η αναπαράσταση περιελάμβανε πυροβολισμούς και σκάψιμο ομαδικών τάφων, ενώ ένα παιδί αναπαρέστησε τον Αδόλφο Χίτλερ.

Τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αίσθηση αλλά και πολλά ερωτήματα κάνει η είδηση πως ένας καθηγητής του δημοτικού σχολείου Watkins στην πολιτεία Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ φέρεται να ανάγκασε τους μαθητές να αναπαραστήσουν πτυχές του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Η αναπαράσταση πραγματοποιήθηκε από μαθητές 8 και 9 ετών και μεταξύ άλλων περιελάμβανε πυροβολισμούς και σκαψίματα ομαδικών τάφων, ενώ ένας μαθητής υποδύθηκε τον δικτάτορα Χίτλερ.

Τα δημόσια σχολεία της πολιτείας επιβεβαίωσαν το περιστατικό στο BBC και ανέφεραν ότι διεξάγεται έρευνα για τους λόγους που ο καθηγητής προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

Η διεύθυνση του σχολείου απολογήθηκε λέγοντας πως η συγκεκριμένη αναπαράσταση δεν ήταν μέρος ενός εγκεκριμένου σχεδίου μαθήματος, ενώ παράλληλα στο email που εστάλη στους γονείς των μαθητών, ο διευθυντής Mscott Berkowitz αναγνώρισε “τη σοβαρότητα αυτής της κακής διδακτικής απόφασης”.

“Δεν θα πρέπει ποτέ να ζητείται από τους μαθητές να υποδυθούν ή να απεικονίσουν οποιαδήποτε θηριωδία, ειδικά γενοκτονία, πόλεμο ή φόνο”, έγραψε στο email, το οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fox5DC.

Γονείς σχολιάζοντας το περιστατικό στην εφημερίδα Washington Post ισχυρίστηκαν πως κάποια παιδιά κλήθηκαν να κάνουν ότι πυροβολούν τους συμμαθητές τους και να προσποιηθούν ότι βρίσκονταν σε τρένα μεταφοράς ή σε θάλαμους αερίων, ενώ δήλωση γονέα που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρει ότι ο εκπαιδευτικός είπε στους μαθητές ότι το Ολοκαύτωμα έγινε “επειδή οι Εβραίοι κατέστρεψαν τα Χριστούγεννα”.

Το μέλος του προσωπικού του δημοτικού σχολείου, το οποίο δεν έχει κατονομαστεί, βρίσκεται σε άδεια εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα