Αγγλία: Είδε περιπολικό και πάτησε γκάζι – Είχε ξεχάσει ότι είχε βγάλει το δίπλωμα οδήγησης!

Αγγλία: Είδε περιπολικό και πάτησε γκάζι – Είχε ξεχάσει ότι είχε βγάλει το δίπλωμα οδήγησης!
Αστυνομικές δυνάμεις στο Μπέρμιγχαμ Shutterstock

Τα "μάτια του με τα ίδια του τα χέρια" έβγαλε ένας 25χρονος στο Μπέρμιγχαμ. Κατέληξε να καταδιώκεται από αστυνομικούς, νομίζοντας ότι θα τον έπιαναν για έλλειψη διπλώματος οδήγησης, το οποίο ωστόσο είχε βγάλει λίγες μέρες νωρίτερα.

Οι κακές συνήθειες λένε ότι δύσκολα κόβονται, κάτι που διαπίστωσε από πρώτο χέρι ένας 25χρονος στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Ο νεαρός είδε ένα περιπολικό της αστυνομίας και “πανικοβλήθηκε”, προφανώς ενθυμούμενος το όχι και τόσο ρόδινο παρελθόν του. Αποτέλεσμα ήταν να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, με τις αρχές να τον καταδιώκουν. Αποδείχτηκε ότι απλώς είχε “ξεχάσει” ότι λίγες μέρες πριν είχε βγάλει το δίπλωμά του. 

Ο 25χρονος είχε περάσει τις εξετάσεις οδήγησης λίγες εβδομάδες πριν από το περιστατικό, αφότου αποφυλακίστηκε. Αστυνομικοί επιχείρησαν να τον σταματήσουν για οδήγηση χωρίς φώτα, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα μέσα στους δρόμους της πόλης, φτάνοντας τα 145χλμ/ω. Εμβολίστηκε από την αστυνομία σε μια προσπάθεια να τον κάνει να σταματήσει και φέρεται να έφτασε “λίγα εκατοστά” από το να χτυπήσει άλλα αυτοκίνητα, καθώς μπήκε σε λάθος δρόμο σε έναν κυκλικό κόμβο, πριν κάνει όπισθεν και  μετά από περίπου τρία λεπτά.

Ο άνδρας, ο οποίος είχε ένα παιδί στο αυτοκίνητο εκείνη την ώρα, παραδόθηκε στην αστυνομία με τα χέρια ψηλά. Όπως αποδείχθηκε, δεν είχε κάνει τίποτα λάθος, με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι ήταν πλήρως ασφαλισμένο το αυτοκίνητό του και οδηγούσε απολύτως νηφάλιος, χωρίς ποτό ή ναρκωτικά στον οργανισμό του.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή και του απαγορεύτηκε η οδήγηση για δύο χρόνια, καθώς το δικαστήριο έλαβε υπόψη του ότι ο 25χρονος έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού που επέβαινε στο όχημά του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα