Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα
Καταιγίδα Eurokinissi

Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά – Θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή λόγω των νοτιάδων
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο και τα 8 με 9 μποφόρ


Τη Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα δυτικά και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές. Τα ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι στα δυτικά και από τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα στα δυτικά και έως το βράδυ και στα υπόλοιπα θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 20 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.


Στην Αττική ή συννεφιά με βροχές ή καταιγίδες και εξασθένηση φαινομένων μετά το μεσημέρι

Στην Αττική προβλέπονται Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη παροδική συννεφιά με λίγες βροχές

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 7/12/ 2002 είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις με πλημμύρες σε Ημαθία, Πιερία και Λάρισα. Το 2008 ανεμοστρόβιλος εμφανίστηκε στη Ρόδο και το 2011 στα Χανιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα