Χίλια κρούσματα μετά το ‘Latitude Festival’ στη Μεγάλη Βρετανία

Χίλια κρούσματα μετά το ‘Latitude Festival’ στη Μεγάλη Βρετανία
Φωτογραφία αρχείου shutterstock

Το πιλοτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για επιστροφή στις μεγάλες εκδηλώσεις, προκάλεσε εκτόξευση κρουσμάτων, μέσα σε λίγες μέρες.

Περίπου 40.000 άτομα παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ ‘Latitude’ μέρος του πιλοτικού προγράμματος της Κυβέρνησης, το οποίο έλαβε χώρα από 22 έως 25 Ιουλίου στο Henham Park, στο Suffolk, της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον Independent, 1.051 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ. Σύμφωνα με τα δεδομένα, 619 άτομα μολύνθηκαν στο φεστιβάλ, ενώ άλλοι 432 ήταν ήδη μολυσμένοι τη στιγμή της εκδήλωσης.

Οι 175 νοσούντες κορονοϊού, ζουν στην περιοχή του Suffolk, το οποίο κατέγραψε 241 κρούσματα την εβδομάδα μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Ο Stuart Keeble, διευθυντής του ‘Suffolk Public Health’, δήλωσε πως “το Latitude Festival ήταν μέρος μιας πιλοτικής εκδήλωσης από την κεντρική κυβέρνηση, η οποία είχε θέσει τις παραμέτρους και τις οδηγίες για την προστασία από τον κορονοϊό”.

Όσοι πήγαν στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, υποχρεούνταν αν δεν ήταν εμβολιασμένοι με διπλή δόση, να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα από το τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Ο Γραμματέας Πολιτισμού,Oliver Dowden, προέτρεψε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν προκειμένου να κρατηθούν ασφαλείς οι μεγάλες εκδηλώσεις. Όπως είπε, “Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να επαναφέρουμε μαζικά αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα με ασφάλεια, αλλά είναι σημαντικό οι άνθρωποι να παραμείνουν προσεκτικοί όταν συμμετέχουν σε πολύ γεμάτα περιβάλλοντα”.

“Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ποδοσφαιρική σεζόν, τα θέατρα και τις συναυλίες ασφαλείς με πλήθος κόσμου, αυτόν τον χειμώνα, παροτρύνω τους λάτρεις του αθλητισμού, της μουσικής και του πολιτισμού να κάνουν το εμβόλιο, καθώς αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μπορέσουμε να εκτοξεύσουμε ξανά τα μεγάλα γεγονότα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις και τονίστηκε εκ νέου η αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας , όπως η χρήση μάσκας και η διατήρηση αποστάσεων, μέτρα τα οποία είχαν χαλαρώσει στη χώρα.

Άλλες δοκιμαστικές εκδηλώσεις στη χώρα, ήταν και ο ημιτελικός και τελικός του Euro 2020 στο Wembley και το μουσικό φεστιβάλ Tramlines στο Sheffield.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα