Βοσνία: Βουτιές για βραβεία στη Γέφυρα του Μόσταρ

Βοσνία: Βουτιές για βραβεία στη Γέφυρα του Μόσταρ
Βουτιές για βραβεία στη Γέφυρα του Μόσταρ Euronews

Ο κορονοϊός απέτρεψε πολλούς δύτες παγκόσμιας κλάσης να ταξιδέψουν στο Μόσταρ, αλλά σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν πολύ σημαντικό να γίνει ο διαγωνισμός και να διατηρηθεί η παράδοση που κρατάει από το 1964.

Αν και τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται στη Βοσνία, ο διάσημος διαγωνισμός κατάδυσης στην Παλιά Γέφυρα του Μόσταρ δεν αναβλήθηκε.

Ο αριθμός ωστόσο, των θεατών ήταν κατά πολύ μικρότερος από άλλες χρονιές, περίπου 2.000 άτομα σε σύγκριση με δεκάδες χιλιάδες που μαζεύονταν άλλοτε στις όχθες του ποταμού Νερέτβα.


Φέτος στους αγώνες συμμετείχαν μόλις 33 άτομα από τρεις μόνο χώρες, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία. Η Covid-19 απέτρεψε πολλούς δύτες παγκόσμιας κλάσης να ταξιδέψουν στο Μόσταρ, αλλά σύμφωνα με τους διοργανωτές, ήταν πολύ σημαντικό να γίνει ο διαγωνισμός και να διατηρηθεί η παράδοση που κρατάει από το 1964.

Ο Βένταντ Μπάσιτς ήταν ο νικήτης με δέκα και από τους 7 κριτές στην κατηγορία της βουτιάς με το κεφάλι, ενώ ο Ίγκορ Κάζιτς ήρθε πρώτος στην κατηγορία βουτιά με τα πόδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα