Κορονοϊός: Ο Δήμαρχος του Λονδίνου ζήτησε τη βοήθεια των ποδοσφαιρικών ομάδων της πόλης

Κορονοϊός: Ο Δήμαρχος του Λονδίνου ζήτησε τη βοήθεια των ποδοσφαιρικών ομάδων της πόλης
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν AP Photo/Matt Dunham

Γραπτή επιστολή σε εννέα ποδοσφαιρικές ομάδες του Λονδίνου μέσω της οποίας ζητάει να έχει την αμέριστη βοήθειά τους στη μάχη κατά του κορονοϊού έστειλε ο δήμαρχος της αγγλικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία, η ανθρωπότητα αντιστέκεται ρωμαλέα, και την ώρα αυτής της τεράστιας μάχης ουδείς μπορεί να κάνει πίσω και να μην πάρει μέρος. Έτσι, σε αυτό το παιχνίδι ζωής ή θανάτου είναι έτοιμες να μπουν και οι ποδοσφαιρικές ομάδες, που μπορεί να είναι ανενεργές αυτό το διάστημα μιας που δεν υπάρχει αθλητική δράση, ωστόσο μπορούν να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στο πού θα γείρει η πλάστιγγα στο φινάλε.

Αναφερόμαστε στη Μεγάλη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο, με τον δήμαρχο Σαντίκ Καν να στέλνει γραπτή επιστολή σε εννέα ποδοσφαιρικούς συλλόγους της πρωτεύουσας ζητώντας τη βοήθειά τους στη μάχη ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώτος πολίτης του Λονδίνου ζήτησε από συλλόγους των δύο κορυφαίων κατηγοριών της χώρας (Premier League, Championship), μεταξύ των οποίων οι Άρσεναλ, Τσέλσι και Γουέστ Χαμ, να επιτρέψουν στο δήμο να έχει πρόσβαση σε γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, τραυματιοφορείς και άλλα μέλη ιατρικού προσωπικού, καθώς επίσης και σε στάδια και εγκαταστάσεις των ομάδων.

Η μοναδική ομάδα που δεν έλαβε επιστολή από τον Καν ήταν η Τότεναμ, για τον απλούστατο λόγο πως η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο είχε προλάβει ήδη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη διάθεση του δημάρχου της αγγλικής πρωτεύουσας.

“Καθώς δουλεύουμε όλοι μαζί για να απομακρύνουμε την απειλή του κορονοϊού, το πνεύμα ομόνοιας των ποδοσφαιρικών ομάδων του Λονδίνου φάνηκε. Πολλές έχουν προσφέρει ήδη υποστήριξη και βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες.

Αυτή την εβδομάδα έχω στείλει γραπτές επιστολές σε ομάδες της πόλης μας που αγωνίζονται στην Premier League και στην Championship και τους είπα τι είναι αυτά που μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν το φανταστικό εθνικό σύστημα υγείας μας.

Θέλω να τονίσω πως είμαι ευγνώμων για την τεράστια θετική ανταπόκριση που βρήκαμε“, είπε μεταξύ άλλων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα