Οι Rotting Christ συνελήφθησαν στη Γεωργία για ”τρομοκρατία”

Οι Rotting Christ συνελήφθησαν στη Γεωργία για ”τρομοκρατία”
Το extreme metal συγκρότημα σε φωτογραφία τον Απρίλιο

Η σύλληψη των δυο μελών Σάκη και Θέμη Τόλη έγινε για ψευδείς κατηγορίες περί τρομοκρατίας λόγω του ονόματος του συγκροτήματος - Η είδηση γνωστοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης της δισκογραφικής τους εταιρείας Season of Mist στο Facebook

Τα δυο ιδρυτικά μέλη του ελληνικού συγκροτήματος Rotting Christ συνελήφθησαν με την κατηγορία της τρομοκρατίας, στη Γεωργία στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συναυλίας τους στις 12 Απριλίου. Αφορμή της σύλληψης του γκρουπ στη πρωτεύουσα Τυφλίδα, στάθηκε η ονομασία του.

Ο frontman του συγκροτήματος ανέφερε σχετικά με το περιστατικό:

«Φτάσαμε στην Τιφλίδα της Γεωργίας το πρωί της Πέμπτης, 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων, η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου και μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε για να απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις. Αντ’ αυτού, κράτησαν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας έβαλαν στη φυλακή. Όταν απαιτήσαμε τον λόγο της σύλληψης μας, δεν μας έδωσαν καμία πληροφορία, λέγοντας ότι είναι εμπιστευτικό. Οι δικηγόροι μας ενημέρωσαν ότι είμαστε στη λίστα των ανεπιθύμητων ατόμων στη χώρα, με την κατηγορία ότι είμαστε σατανιστές και πιθανοί τρομοκράτες.

Χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς επίσημο λόγο, βρεθήκαμε στη φυλακή, κλειδωμένοι σε ένα μικρό και βρώμικο κελί και χωρίς να μας έχει επιτραπεί καμία επαφή με τον έξω κόσμο ή τη νομική εκπροσώπηση ή την πρεσβεία μας για 12 ώρες. Οι συνθήκες ήταν κακές και δε δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Στη συνέχεια, ο frontman συμπλήρωσε:

Ευτυχώς, μόνο τα ονόματα «Τόλης» ήταν στη λίστα και τα υπόλοιπα δύο μέλη του γκρουπ, άρχισαν να δουλεύουν με τον τοπικό promoter, ώστε να μας βγάλει από τη φυλακή και να ξεκινήσουν οι νομικές διαδικασίες.

Χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και μία πολύ περίπλοκη διαδικασία για να βρεθεί λύση. Εξαιτίας του τοπικού διοργανωτή, που εργάστηκε σκληρά με ειδικούς για τα νομικά, δημοσιογράφους και ακτιβιστές στη Γεωργία, τελικά μας απελευθέρωσαν. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους αναμίχθηκαν σ’ αυτήν τη διαδικασία. Τελικά, μπορέσαμε ακόμα και να κάνουμε τη συναυλία και αποδείχθηκε μία φανταστική βραδιά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους Γεωργιανούς metal brothers, για την θερμή τους υποστήριξη”.

Εν τέλει, επιτράπηκε η έξοδος στους extreme black metallers από τη Γεωργία προς την Αρμενία, χωρίς περαιτέρω επιπλοκές. Οι Rotting Christ θα συνεχίσουν την περιοδεία τους, με τον επόμενο σταθμό της να αποτελεί το Μπουργκάς της Βουλγαρίας στις 21 Απριλίου.


Δεν υπάρχει φυλακή που να μπορεί να σταματήσει την ατελείωτη επιθυμία μας για Metal και υπόσχομαι ότι θα είμαι πάντα η πρώτη γραμμή στη μάχη ενάντια σε οποιοδήποτε είδος θρησκευτικού καθεστώτος, καθώς και κάθε είδους τρομοκρατία ανεξάρτητα από το πού προέρχονται

Λίγες μέρες μετά, ο ηγέτης του συγκροτήματος Σάκης Τόλης ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ σχετικά με το περιστατικό της Ελληνικής μπάντας στη Γεωργία, την εξής ανακοίνωση:

Σε όλους τους φίλους μου που ανησυχούσαν για την κατάστασή μας μετά την πρόσφατη περιπέτεια που είχαμε με τη σύλληψή μου θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι είμαστε πίσω στο σπίτι μας και ασφαλείς. Δεν υπάρχει φυλακή που να μπορεί να σταματήσει την ατελείωτη επιθυμία μας για Metal και υπόσχομαι ότι θα είμαι πάντα η πρώτη γραμμή στη μάχη ενάντια σε οποιοδήποτε είδος θρησκευτικού καθεστώτος, καθώς και κάθε είδους τρομοκρατία ανεξάρτητα από το πού προέρχονται. Ελευθερία λόγου σε όλους τους αδελφούς. Θα φωνάζω πάντα σε οποιοδήποτε μέρος αυτού του κόσμου .. .NON SERVIAM! Τα λέμε σύντομα στο πεδίο της μάχης!

Οι Rotting Christ αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά extreme-black μέταλ συγκροτήματα. Μάλιστα, στις 28 Μαρτίου κυκλοφόρησε διπλό CD-συλλογή με τα καλύτερα τραγούδια της μπάντας, τα οποία επέλεξε ο ίδιος ο Σάκης Τόλης.

συλλογή best-of των rotting christ

Rotting Christ

extreme metallers

Rotting Christ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα