Καιρός: Διατηρείται ο παγετός και εξασθενούν οι βοριάδες – Σταδιακή βελτίωση

Καιρός: Διατηρείται ο παγετός και εξασθενούν οι βοριάδες – Σταδιακή βελτίωση
Χιόνια στην Αθήνα (φωτό αρχείου) ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Χωρίς προβλήματα θα κυλήσει ο καιρός προς τα Χριστούγεννα με τοπικά φαινόμενα στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά βελτιωμένος καιρός με λίγα τοπικά φαινόμενα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Ο καιρός προς τα Χριστούγεννα θα κυλήσει χωρίς προβλήματα με τοπικά φαινόμενα στα δυτικά καιτο Ανατολικό Αιγαίο.

Τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, τοπικά έως 6 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 20/12/2001 επικράτησαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, με -23°C στην Καστοριά, Τρίκαλα -21°C, Λάρισα -20,7°C, Λαμία στους -12,7°C . Το 2008 δημιουργήθηκαν 4 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο και το 2011 στον Πατραϊκό κόλπο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα