Ζακ Περέν: Πέθανε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός

Ζακ Περέν: Πέθανε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός
Ο Ζακ Περέν video printscreen

Σε ηλικία 80 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο εμβληματικός Γάλλος ηθοποιός Ζακ Περέν. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ζακ Περέν. Την είδηση επιβεβαίωσε τη Μεγάλη Πέμπτη η οικογένεια του ηθοποιού στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP.

«Η οικογένεια με απέραντη θλίψη σας ενημερώνει για τον θάνατο του σκηνοθέτη Ζακ Περέν, ο οποίος πέθανε ειρηνικά την Πέμπτη 21 Απριλίου στο Παρίσι», ανέφερε σε δήλωση που έστειλε στο AFP ο γιος του, Ματιέ Σιμονέ, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια θανάτου.

Ο Ζακ Περέν γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1941 στο Παρίσι. Συμμετείχε σε περισσότερες από 400 παραστάσεις του L’Année du bac, του José-André Lacour, στη σκηνή του Παρισιού.

Η καριέρα του ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50, ενώ συμμετείχε σε πάνω από 70 κινηματογραφικές ταινίες. Πρωταγωνίστησε στον γαλλικό και ιταλικό κινηματογράφο, ενώ το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στο φιλμ του 1961, «Girl with a Suitcase», δίπλα στην Κλαούντια Καρντινάλε.

Ο πιο γνωστός ρόλος του Περέν ήταν ο Salvatore «Totò» Di Vita στο «Cinema Paradiso» του βραβευμένου με Όσκαρ, Τζουζέπε Τορνατόρε.

Συμμετείχε επίσης και στο βραβευμένο με Όσκαρ «Ζ» του Κώστα Γαβρά.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα