Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε ο 48χρονος

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε ο 48χρονος
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 55ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΓΡΑΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / EUROKINISSI

Ο δράστης που ομολόγησε τις πράξεις του και κατακρεούργησε με μαχαίρι την σύντροφό του, είχε εισέλθει στην Ελλάδα πριν 4 μήνες με τα στοιχεία του δίδυμου αδερφού του, καθώς στην χώρα του απασχολούσε για υποθέσεις ναρκωτικών.

Απανωτές ήταν οι μαχαιριές που δέχτηκε η 56χρονη στον λαιμό, τον θώρακα ενώ έφερε και πολλά αμυντικά τραύματα στα χέρια, στην προσπάθειά της να προστατευτεί από την μανία του 48χρονου συντρόφου της από την Γεωργία, που την κατακρεούργησε μέσα στο ημιώροφο διαμέρισμα που διέμεναν στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, μετά από έναν ακόμη έντονο τσακωμό για την συνήθειά του να πίνει πολύ, κάτι που τον έκανε και εξαιρετικά βίαιο σε βάρος της.

Ο δράστης αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε από το σημείο και ύστερα από πολύωρες αναζητήσεις εντοπίστηκε στην Καλαμαριά και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όταν συνήλθε από το αλκοόλ και ήταν σε θέση να καταθέσει, ομολόγησε τις πράξεις του που τις απέδωσε στους συχνούς τσακωμούς που είχε με την σύντροφό του για την συνήθειά του να πίνει.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως στην Ελλάδα είχε έρθει το τελευταίο 4μηνο από την χώρα του, κάνοντας χρήση των στοιχείων του δίδυμου αδερφού του που διαμένει στην Γεωργία, καθώς εκείνος απασχολούσε τις Αρχές στην χώρα του για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σημειώνεται, ότι κατά την διαφυγή του από την σκηνή του εγκλήματος προσπάθησε να ξεφορτωθεί και να καταστρέψει την ταυτότητα του θύματος, ένα έγγραφό του και ένα κινητό τηλέφωνο, βάζοντάς τους φωτιά σε κοντινή οικοδομή.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει:

«Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 56χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες (23-08-2021), στην περιοχή της Ανάληψης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ο συμβίος του θύματος. Πρόκειται για 48χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι), τραυμάτισε θανάσιμα την 56χρονη γυναίκα, επιφέροντας πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος.

Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες, σε περιοχή της Καλαμαριάς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του.

Στο πλαίσιο των ερευνών, σε αδόμητο οικόπεδο στην περιοχή της Ανάληψης, βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα με ίχνη αίματος, μεταξύ των οποίων η ταυτότητα του θύματος, ένα σπασμένο κινητό τηλέφωνο και έγγραφο του δράστη, στα οποία είχε τεθεί φωτιά που κατασβήστηκε από περίοικους προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα