Καιρός: Υποχωρεί γρήγορα το κύμα κακοκαιρίας

Καιρός: Υποχωρεί γρήγορα το κύμα κακοκαιρίας
Συννεφιά. Eurokinissi

Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας γρήγορα. Εξασθενούν οι άνεμοι στο Αιγαίο και διατηρείται ο παγετός στα ηπειρωτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες βροχές και χιόνια στην αρχή της ημέρας στα ανατολικά και νότια που θα περιοριστούν στα νότια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 και στο Αιγαίο 7-8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού

Υποχωρεί η κακοκαιρία και σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα ο καιρός προς τα Χριστούγεννα θα κυλήσει χωρίς προβλήματα , αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάτι διαφορές μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων

Σήμερα Κυριακή Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις . Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο τοπικές καταιγίδες. Στην αρχή της ημέρας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια στα ορεινά και ημιορεινά, πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο . Όμως πολύ γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και γρήγορα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο αρχικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 06 με 08 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 09 με 11 βαθμούς, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός με τοπν υδράργυρο τοπικά στους -8 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Στην αρχή της ημέρας ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια αλλά πολύ γρήγορα, ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: Σαν σήμερα στις 19/12/2001 είχαμε -20°C ελάχιστη θερμοκρασία σε Λάρισα και Κοζάνη. — Το 2005 σημειώθηκαν -21°C στο Νευροκόπι και δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο. — Το 2012 κατεγράφησαν πάνω από 10 υδροσίφωνες στη νήσο Ντία Ηρακλείου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα