Έλον Μασκ: Θα λάβει μπόνους 23 δισ. δολαρίων για τα οικονομικά αποτελέσματα της Tesla

Έλον Μασκ: Θα λάβει μπόνους 23 δισ. δολαρίων για τα οικονομικά αποτελέσματα της Tesla
Ο Έλον Μασκ 2022 Patrick Pleul/Pool Photo via AP, File

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, κατάφερε να επιτύχει 3 στόχους για την εταιρεία, εξασφαλίζοντας το υπέρογκο ποσό των 23 δισ. δολαρίων.

Ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πρόκειται να εισπράξει μπόνους 23 δισ. δολαρίων,) μετά τα αναφερόμενα τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει ήδη περιουσία περίπου 249 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρόκειται να λάβει τα κέρδη, καθώς η Tesla, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου σε χρηματιστηριακή αξία, παρουσίασε την Τετάρτη αποτελέσματα τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Η εταιρεία είχε λάβει την απόφαση να αυξήσει τις τιμές των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, της νωρίτερα το 2022, για να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό, μια απόφαση που της έφερε έσοδα 8,76 δισ. δολαρίων και μεικτά κέρδη 5,54 δισ.

Με αυτά τα κέρδη, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ανεβαίνει τρία σκαλοπάτια στην κλίμακα των 12 στόχων που προβλέπει το πακέτο αποδοχών. Η κάθε επίτευξη στόχου, εξασφαλίζει την δυνατότητα στην εταιρεία να αγοράσει επιπλέον 8,4 εκατομμύρια μετοχές, για 70,01 δολάρια η καθεμία.

Δηλαδή, με την συγκεκριμένη τιμή, τα “τρία σκαλοπάτια” που ανέβηκε η εταιρεία, αντιστοιχούν σε αμοιβή περίπου 23 δισ. δολαρίων για τον ίδιο, σύμφωνα με τον Guardian.

Υπενθυμίζεται πως ο Elon Musk, πρόσφατα, έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, αφού αγόρασε μερίδιο ύψους 2,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα