Μητσοτάκης σε Τσίπρα: “Ζητήσατε εκλογές γιατί σε λίγο κινδυνεύετε να είστε τρίτο κόμμα”

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: “Ζητήσατε εκλογές γιατί σε λίγο κινδυνεύετε να είστε τρίτο κόμμα”
Κυριάκος Μητσοτάκης INTIME NEWS

Ο πρωθυπουργός απέρριψε την εκλογική πρόσκληση Τσίπρα αν και δήλωσε πως: “Αν κάποιος είχε όφελος από πρόωρες εκλογές, αυτός θα ήμουν εγώ.” Υποστήριξε μάλιστα ότι ο Τσίπρας λέει τα ίδια με τους θεματοφύλακες του Συντάγματος.

Όχι σε πρόωρες εκλογές είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτοντας την εκλογική πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα, την οποία μάλιστα απέδωσε στο φόβο ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τρίτο κόμμα με δεύτερο το ΚΙΝΑΛ.

“Μετά από 27 μήνες ο κ.Τσίπρας διέβη τον εκλογικό Ρουβίκωνα και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές” σχολίασε ειρωνικά ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

“Πρέπει να σας πω ότι εάν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που σήμερα θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές, αυτός δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ”.

Σημείωσε ότι και στο παρελθόν του δόθηκαν ουκ ολίγες πολιτικές ευκαιρίες να προκηρύξει εθνικές εκλογές με τη βεβαιότητα ότι αυτές θα οδηγούσαν τη ΝΔ σε ένα αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από αυτό του 2019. Ανέφερε ενδεικτικά το Μάιο και τον Ιούνιο του 2020 όταν τα ποσοστά της κυβέρνησης “ήταν επιεικώς στρατοσφαιρικά” και δήλωσε: “Δεν το έκανα κ. Τσίπρα γιατί δεν είμαστε το ίδιο και μας χωρίζει μία άβυσσος ευθύνης”.

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι βλέπει την πολιτική μέσα από ένα πρίσμα σκοπιμοτήτων. Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωθυπουργός το 2015 στην περίφημη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκήρυσσε εκλογές, αλλά το έκανε. “Και μετά λέτε ότι εγώ είμαι ψεύτης” πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα και σχολίασε:

“Θα ήταν πράγματι μεγάλος πειρασμός να προκήρυσσα εκλογές σήμερα, μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας σε περίπτωση που το έκανα”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι βασικός λόγος που η χώρα έχει πετύχει όσα έχει πετύχει αυτό το διάστημα είναι γιατί η κυβέρνηση έχει εγγυηθεί εντός και εκτός Ελλάδος την πολιτική σταθερότητα, γεγονός που εκτίμησε ότι προσελκύει επενδύσεις, διασφαλίζει την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων και μία ευνοϊκή μεταχείριση από την ΕΚΤ για τα ομόλογα.

“Αυτή την πολιτική σταθερότητα έχω ευθύνη να μην τη διακινδυνεύσω και δε θα τη διακινδυνεύσω”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Υποστήριξε μάλιστα ότι είναι αντιφατικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη μία να δηλώνει ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μεγάλο υγειονομικό πρόβλημα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και από την άλλη να ζητά εκλογές.

Αναρωτήθηκε δε τι έκανε τον κ.Τσίπρα να αλλάξει τη στρατηγική του και να ζητήσει εκλογές, αν και σημείωσε ειρωνικά πως: “Δεν είναι και κάτι σπουδαίο. όλες οι αντιπολιτεύσεις εκλογές ζητάνε και εκλογές γίνονται όταν θέλει η κυβέρνηση”.

Ο κ.Μητσοτάκης πάντως δήλωσε: “Εχω την εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα. Όχι γιατί πιστεύετε ότι θα είστε πρώτο κόμμα, αλλά γιατί γνωρίζετε ότι όσο περνάει ο χρόνος κινδυνεύετε να είστε τρίτο κόμμα.”

Και πρόσθεσε δείχνοντας τα έδρανα του ΚΙΝΑΛ: “Η αιτία είναι δίπλα σας. Οι αναταράξεις στην κεντροαριστερή πολυκατοικία σας προκαλούν νευρικότητα”.

Δήλωσε δε ότι: “Εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας, είτε τις ζητάτε είτε δεν τις ζητάτε”.

Μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης ερμήνευσε με δικό του τρόπο το κάλεσμα του κ.Τσίπρα προς τους πολίτες να αντισταθούν στην κυβερνητική πολιτική. “Με όλους αυτούς τους θεματοφύλακες του Συντάγματος έχετε καμία σχέση; Τα ίδια λένε και αυτοί”, διερωτήθηκε ρητορικά, εξισώνοντας κάθε διαδήλωση και αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική με τις συγκεκριμένες ομάδες.

“Στις εκλογές οι πολίτες θα μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα και ο κυρίαρχος λαός θα κάνει την επιλογή του”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι: “Μέχρι τότε ως πρωθυπουργός έχω υποχρέωση να διαφυλάξω την πολιτική σταθερότητα.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα