Η Ουχάν “καθάρισε” και καλεί τουρίστες με βίντεο-καμπάνια

Η Ουχάν “καθάρισε” και καλεί τουρίστες με βίντεο-καμπάνια
Πολίτες με μάσκες στην πόλη Ουχάν AP

Οκτώ μήνες μετά τη λήξη του λοκ-ντάουν στην πόλη από την οποία άρχισε η πανδημία, ένα video σηματοδοτεί την προσπάθεια επανόδου της στην κανονικότητα.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει, όχι άδικα, την Ουχάν με την έκρηξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Αλλωστε το πρώτο, απόλυτο λοκ-ντάουν εφαρμόστηκε στη συγκεκριμένη πόλη της Κίνας και οι πρώτες δυστοπικές εικόνες ερημιάς μας ήρθαν από εκεί.

Η αλήθεια είναι το λοκ-ντάουν που κράτησε από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι τις 8 Απριλίου ήταν επιτυχημένο παρά το γεγονός ότι δεν αποφεύχθησαν 3800 θάνατοι.

Η Ουχάν, πλέον, είναι έτοιμη να επανέλθει στα παλιά της στάνταρ και να ζήσει ξανά κανονικά. Στο πλαίσιο αυτό οι αρχές της πόλης δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο video για να προσελκύσουν και πάλι τουρίστες, εγχείρημα που όπως και να το κάνουμε είναι δύσκολο αφού η πανδημία είναι ακόμα παρούσα σχεδόν σ’ όλο τον κόσμο.

Στο video αυτό τονίζονται ιδιαίτερα τα όμορφα μέρη της πόλης (που βρίσκεται στην κεντροανατολική Κίνα και έχει πληθυσμό σχεδόν 11.000.000 κατοίκους) αλλά μερικοί χρήστες των social media αναφέρουν ότι δεν είναι ρεαλιστικό και ότι θα ταίριαζε σε κάθε πόλη την οποία διατρέχει ποτάμι.

Οπως και να έχει πάντως, αξίζει να ρίξετε μία ματιά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα