Οι αεροσυνοδοί στις ΗΠΑ παίρνουν την προστασία τους στα χέρια τους

Οι αεροσυνοδοί στις ΗΠΑ παίρνουν την προστασία τους στα χέρια τους
Φωτογραφία αρχείου shutterstock

Από τις αρχές του 2021 μέχρι σήμερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας έχει επιβάλει πρόστιμα που ξεπερνούν το 1.000.000 δολάρια, σε απείθαρχους και βίαιους επιβάτες.

Πριν ξεσπάσει η πανδημία, για να γίνει κάποιος ιπτάμενος φροντιστής, χρειαζόταν -κυρίως- να μπορεί να κολυμπήσει, να έχει απολυτήριο λυκείου, να μην έχει tattoos σε εμφανή σημεία, να χαίρει άκρας υγείας, να έχει καλή όραση και ύψος τουλάχιστον 1.64 και να γνωρίζει τουλάχιστον δυο γλώσσες -με τη μία να είναι τα αγγλικά.

Πλέον στις ΗΠΑ, στη λίστα με τις βασικές προϋποθέσεις είναι και η εκπαίδευση στην αυτοάμυνα. Για τους προϋπάρχοντες ιπτάμενους φροντιστές υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης σχετικών μαθημάτων, μετά την έξαρση που έχει παρατηρηθεί σε ακραίες συμπεριφορές επιβατών.

Μόνο την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου καταγγέλθηκαν περισσότερα από 100 περιστατικά απείθαρχων και βίαιων επιβατών, ξεπερνώντας τα 3.600 που έχει λάβει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας από τις αρχές του 2021. Τα πρόστιμα ξεπέρασαν το 1.000.000 δολάρια. Το μεγαλύτερο επιβλήθηκε σε επιβάτη που φέρεται να πέταξε αντικείμενα -συμπεριλαμβανομένης της αποσκευής του- σε άλλους επιβάτες, ενώ έβαλε το κεφάλι του κάτω από τη φούστα αεροσυνοδού. Χρεώθηκε 45.000 δολάρια. Τα περισσότερα πρόστιμα αφορούν την άρνηση επιβατών να φορέσουν μάσκα, εντός του αεροσκάφους (και είναι 1.000 δολάρια, έκαστο).

Την περασμένη εβδομάδα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας τιμώρησε με πρόστιμα 34 επιβάτες, για το συνολικό ποσό των 532.000 δολαρίων, για απειθαρχία, επίθεση και απειλές σε ιπτάμενους φροντιστές. Σε μια περίπτωση, επιβάτης επιτέθηκε σε δυο μέλη του πληρώματος και απείλησε να σκοτώσει το ένα. Στα σύνεργα που έχουν πια, οι ιπτάμενοι φροντιστές στις πτήσεις είναι πλαστικές χειροπέδες και σφυριά από πάγο. Έχουν γίνει έρευνες 682 περιστατικών, αριθμός που είναι τετραπλάσιος εκείνου του 2019. Η Ομοσπονδία δεν έχει το δικαίωμα να απευθύνει ποινικές κατηγορίες.

Μαθήματα αυτοάμυνας γίνονταν σε αεροσυνοδούς και προ του ξεσπάσματος της πανδημίας, με το σωματείο τους στις ΗΠΑ να προσπαθεί να τα κάνει υποχρεωτικά από το 2001, στο πρόγραμμα της ετήσιας εκπαίδευσης. Το 2004 ανέλαβαν την εκπαίδευση άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, πριν μπουν όλα στον πάγο λόγω Covid-19. Μετά τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο, οι ιπτάμενοι φροντιστές έχουν ξανά διαθέσιμη τη σχετική εκπαίδευση, με τα μαθήματα (είναι τέσσερις ώρες) να έχουν τετραπλασιαστεί, ενώ διπλασιάστηκε ο αριθμός όσων τα παρακολουθούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα