Καιρός: Σταδιακή βελτίωση από την Κυριακή το μεσημέρι

Καιρός: Σταδιακή βελτίωση από την Κυριακή το μεσημέρι
Eurokinissi

Διατηρούνται χαμηλές οι θερμοκρασίες και οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Από την Κυριακή το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση του καιρού με πρόσκαιρη επιδείνωση στα μέσα της εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με7 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Σήμερα Σάββατο στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Εύβοιας, ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έως 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός. .Η μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια στους 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τ Ιόνιο στους 8 με 11 βαθμούς και στο Αιγαίο στους 13 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-12-2021

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια θα χιονίσει και στα ημιορεινά. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9

μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 06 με 08 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 09 με 11 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-12-2021

Στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη 6 και κατά τόπους 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αν και θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα παραμείνει χαμηλή τις πρωινές ώρες οπότε και θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά παγετός, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 20-12-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Γρήγορα στα δυτικά και βόρεια και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6 και τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά ενώ τις βραδινές ώρες θα επεκταθεί και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-12-2021

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα νοτιοανατολικά 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά την Τρίτη Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 7 με 11 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 6 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα