Καιρός: Βροχές, χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά την Παρασκευή

Καιρός: Βροχές, χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά την Παρασκευή
Βροχερός καιρός eurokinissi

Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής και της Θράκης και ένταση των βροχοπτώσεων στα βορειοανατολικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές στα ανατολικά και νότια που από το μεσημέρι θα ενταθούν στα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής και της Θράκης.
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενισχυόμενοι το βράδυ σε τοπικά 8 μποφόρ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές με βροχές η χιονόνερο και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά . Δείτε την ωριαία πρόγνωση για το επόμενο διήμερο.

Σήμερα Παρασκευή στα ανατολικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από τις απόγευματινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 7 και κατά τη διάρκεια της νύχτας τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 09 με 10 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φθάσει έως τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργά το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τις βραδινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: Σαν σήμερα στις 17/12/2001 είχαμε οι πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά, χιονόπτωση και στην Άρτα. — Το 2003 χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν και στη Βόρεια Κρήτη, όπως και στα βόρεια προάστια της Αττικής. — Το 2010 είχαμε -17°C ελάχιστη θερμοκρασία στην Πτολεμαΐδα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

“Στο Στόμα Του Λάκη” κάνει πρεμιέρα! Από σήμερα και κάθε Πέμπτη, ο μοναδικός Λάκης Λαζόπουλος θα σχολιάζει καυστικά όσα συμβαίνουν γύρω μας! Άκουσε το Podcast και κάνε εγγραφή σε Spotify, Apple Podcasts για να μη χάνεις επεισόδιο!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα