Ματίνα Παγώνη: Γιατί πήγε στο νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας της

Ματίνα Παγώνη: Γιατί πήγε στο νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας της
Η Ματίνα Παγώνη ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI

Η Ματίνα Παγώνη αποκάλυψε τι ήταν αυτό που την έστειλε στο νοσοκομείο. "Καμπανάκι" για τους ανεμβολίαστους. Τι είπε για τα παιδιά και τα σχολεία.

Στο νοσοκομείο με έντονους πόνους μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής (22/08) η Ματίνα Παγώνη, χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος της εισαγωγής της.

Συγκεκριμένα, μετά την επιστροφή της από τη Λήμνο, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) αισθάνθηκε ισχυρούς πόνους και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή της σε νοσοκομείο, ενώ μετά την φροντίδα των γιατρών επέστρεψε στο σπίτι της.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (23/08) στον ΣΚΑΙ, η Ματίνα Παγώνη έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, αποκαλύπτοντας ότι αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον κολικό του νεφρού.

«Αναγκαστικά γίνονται αυτές οι επεμβάσεις γιατί οι πόνοι από κολικό νεφρού είναι μεγάλοι και δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Τα πράγματα λύνονται από μια καλή τριάδα γιατρών: ουρολόγος, ακτινολόγος και αναισθησιολόγος και όλα πάνε καλά».

«Το επιστημονικό προσωπικό της χώρας είναι άριστο και ο κόσμος πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στα νοσοκομεία, οι γιατροί έχουν μεγάλη εμπειρία και αυτό αποδεικνύεται από το πώς χρησιμοποιούν τους Έλληνες γιατρούς στο εξωτερικό» επισήμανε.

Η ίδια δήλωσε πως θα παραμείνει στο σπίτι της και από Τρίτη θα επιστρέψει στη θέση της.

Οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν όλοι – Μεγάλο πρόβλημα στις ΜΕΘ

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, στους εμβολιασμούς και στα νοσοκομεία που ασφυκτιούν.

«Εδώ και αρκετό καιρό τα νοσοκομεία ζουν μια δύσκολη φάση. Έχουν διαχειριστούν ασθενείς Covid και ασθενείς non covid. Χρειάζονται ακόμη ενίσχυση τα νοσοκομεία. Είχαμε προβλήματα πριν από την πανδημία, πόσω μάλλον τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στις ΜΕΘ COVID», εξήγησε, «έχουμε κάλυψη στην Αθήνα στο 76%, στην Κρήτη έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα 91%, πολύ λίγα κρεβάτια ΜΕΘ έχουν μείνει, χρειάζεται ενίσχυση κρεβατιών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ειδικά στην Κρήτη που είναι μεγάλο νησί με τουρισμό»

Όσο για τους εμβολιασμούς, η Ματίνα Παγώνη δήλωσε πως τον Αύγουστο αποτύχαμε και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το στόχο (τείχους ανοσίας) 80 plus δεν το πετυχαίνουμε δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Σεπτέμβρη πρέπει να τρέξουμε τους εμβολιασμούς. Οι ομάδες των 50,60,70 να πάνε να εμβολιαστούν, και οι νέοι μας».

Τι είπε για τα παιδιά και τα σχολεία

Για την Παιδεία προειδοποίησε ότι «Σεπτέμβρη ανοίγουν ΑΕΙ, σχολεία, γυμνάσια, πανεπιστήμια πρέπει να υπάρξει ασφάλεια, να είναι εμβολιασμένοι καθηγητέςμ, μαθητές, φοιτητές. Εύχομαι ελπίζω και πρέπει να υπάρχουν συνεργεία και στα σχολεία και στα ΑΕΙ για να πάνε οι μαθητές και οι φοιτητές… Παλιά οι εμβολιασμοί γινόντουσαν στα σχολεία».

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς στα παιδιά ανέφερε ότι έχουν πανικοβληθεί στην Αμερική, η επιστημονική κοινότητα, καθώς τα παιδιά έχουν αύξηση 50% και μεταδίδουν τον ιό στους μεγαλύτερους (…) Τα ίδια τα παιδιά έχουν αύξηση νοσηρότητας 50% παρατήρησε δε, επικαλούμενη την πλέον πρόσφατη έρευνα. «Μελέτησαν και ξεκίνησαν για εμβολιασμό ακόμα και πολύ μικρών παιδιών όχι 12-17, πολύ μικρότερες ηλικίες, είναι στην τρίτη φάση» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα