Διαδοχικά χαμηλά στη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες

Διαδοχικά χαμηλά στη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Βροχερός ο καιρός το διήμερο Πέμπτης Παρασκευής, ενώ νέο σύστημα θα μας επηρεάσει Κυριακή προς Δευτέρα με έντονα φαινόμενα

• Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή λόγω των νοτιάδων

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη και τα 8 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία στα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα θαλάσσια -παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο κατά διαστήματα πιθανώς να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-12-2020

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-12-2020

Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν το Σάββατο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο από το απόγευμα 6 και τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΚΥΡΙΑΚΗ 06-12-2020

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, οι οποίες από το απόγευμα της Κυριακής θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν το βράδυ της Κυριακής στα βορειοδυτικά ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν το Σάββατο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο από το απόγευμα 6 -7 και τοπικά 7 με 8 με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 07-12-2020

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Μετά το μεσημέρι στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα θαλάσσια 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Παροδικές νεφώσεις στην Αθήνα με βροχές Παρασκευή και Κυριακή

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές την Παρασκευή και την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 16 και 17 βαθμών Κελσίου.

Παροδικές βροχές στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές την Παρασκευή και το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 13 και 16 βαθμών Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα