Πλεύρης: Τα νέα μέτρα είναι πάντα στο τραπέζι

Πλεύρης: Τα νέα μέτρα είναι πάντα στο τραπέζι
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο ίδιος βέβαια, δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη νέων μέτρων με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την περίοδο από τους εμβολιασμούς, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, σημειώνοντας αυτό μένει πάντα στο τραπέζι.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού πάντως, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι επιβλήθηκε για τους πολίτες άνω των 60 επειδή είναι εκείνοι που νοσούν βαρύτερα και πιέζουν το σύστημα, διευκρινίζοντας ότι αν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα θα αφορά αποκλειστικά στις ομάδες πολιτών που κατά τεκμήριο επιβαρύνουν το ΕΣΥ.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης στον ΣΚΑΪ, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών ανέρχεται περίπου στο 80%. Συγκεκριμένα, για τους 520.000 ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, υπογράμμισε ότι από την ημέρα που εφαρμόστηκε η υποχρεωτικότητα έχουν γίνει ή προγραμματιστεί 119.000 εμβολιασμοί και έχουν κλειστεί 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό κατ’ οίκον.

Στις ΜΕΘ δίνεται αγώνας. Δεν μπορούν να μπαίνουν σε μικροκομματική διάσταση”, τόνισε σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει υγειονομικός σχετικής ειδικότητας που να ήθελε να προσληφθεί σε ΜΕΘ και δεν προσελήφθη. Εξήγησε, δε, ότι οι μονάδες από 550 που ήταν έφτασαν τις 1300 και είναι όλες πλήρως στελεχωμένες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα ανέφερε ότι όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας λαμβάνει υπόψη μόνο ένα στοιχείο, ενώ υπάρχουν και άλλα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα