Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Η διακήρυξη της οργάνωσης – Στρατιωτική δομή και όπλα

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Η διακήρυξη της οργάνωσης – Στρατιωτική δομή και όπλα
Θεματοφύλακες του Συντάγματος glomex

Τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης "θεματοφύλακες του Συντάγματος" αποκαλύπτει έγγραφο. Εκπαίδευση με οπλισμό που θυμίζει τακτικό στρατό.

Αποκαλυπτικό έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτει τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης “θεματοφύλακες του Συντάγματος“, που μπήκε στο στόχαστρο μετά την πρωτοφανή αρπαγή και σύλληψη διευθυντή σχολείου στην Πιερία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το έγγραφο αποτυπώνει την ιδρυτική τους διακήρυξη, από την οποία προκύπτει ότι τα μέλη της οργάνωσης φέρουν οπλισμό και εντάσσονται σε μια δομή με ιεραρχία και στρατιωτικούς ρόλους.

Η παραστρατιωτικη οργάνωση ξεκίνησε τις ενέργειές της στη Θεσσαλονίκη και γρήγορα κατάφερε να εξαπλωθεί. Στη διακήρυξη αναφέρεται ως σώμα ενόπλων που υποκαθιστά όλες τις κρατικές δομές ακόμα και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο εν λόγω έγγραφο με τη στρογγυλή σφραγίδα της οργάνωσης, τη οποία και υπογράφει ο Διοικητής του Σώματος Θεματοφυλακής και πάσης Ελλάδος, αναφέρονται τα εξής: “το σώμα αποτελείται από τον Διοικητή, τους διοικητές και υποδιοικητές που έχουν κατανεμηθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και τους διοικητές και υποδιοικητές που έχουν την εποπτεία των δήμων σε όλη την Επικράτεια”.

“Επιδεικνύω την ιδιότητά μου προς τα μέλη μου και προς τις αρχές. Την έχω κρεμασμένη επάνω μου για να ξεχωρίζω ότι εγώ είμαι ο ‘μπροστινός’ όλου του Σώματος. Δεν είναι στρατιωτικό το Σώμα. Είναι φύλαξης και επαναφοράς της έννομης τάξης και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Όταν φυλάς το Σύνταγμα είσαι και πολιτοφύλακας και εθνοφύλακας”.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται για τους θεματοφύλακες, ότι φέρουν οπλισμό κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης και αδείας εκ της Διοικήσεως.

Οι “ανώτατοι” υποκαθιστούν το κράτος σε κάθε του έμφαση, καθώς, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, οι Διοικητές των τμημάτων είναι προϊστάμενοι και επιθεωρητές των πρώην δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής τους.

“Στο Στόμα Του Λάκη” κάνει πρεμιέρα! Από σήμερα και κάθε Πέμπτη, ο μοναδικός Λάκης Λαζόπουλος θα σχολιάζει καυστικά όσα συμβαίνουν γύρω μας! Άκουσε το Podcast και κάνε εγγραφή σε Spotify, Apple Podcasts για να μη χάνεις επεισόδιο!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα