Facebook, Twitter και LinkedIn “κλειδώνουν” λογαριασμούς Αφγανών για να τους προστατεύσουν

Facebook, Twitter και LinkedIn “κλειδώνουν” λογαριασμούς Αφγανών για να τους προστατεύσουν
Facebook - Twitter Pixabay

Νέα μέτρα ασφαλείας υιοθετούν Facebook, Twitter και LinkedIn για να προστατεύσουν τους Αφγανούς από τους Ταλιμπάν.

To Facebook, το Twitter και το LinkedIn ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα πως προχώρησαν σε κινήσεις προκειμένου να “ασφαλίσουν” λογαριασμούς Αφγανών πολιτών προκειμένου να τους προστατεύουν από το να στοχοποιηθούν μετά την κατάληψη της εξουσίας του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.

Το Facebook αφαίρεσε προσωρινά τη δυνατότητα να δει ή να ψάξει κανείς τις λίστες φίλων λογαριασμών στο Αφγανιστάν, έγραψε στο Twitter ο Ναθάνιελ Γκλάιχερ, επικεφαλής πολιτικής ασφαλείας την Πέμπτη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η εταιρεία είχε λανσάρει ένα «one-click tool» για τους χρήστες στο Αφγανιστάν, ώστε να μπορούν να “κλειδώνουν” τους λογαριασμούς τους και να μην μπορούν άτομα που δεν είναι φίλοι τους να δουν τις αναρτήσεις στο timeline τους ή να μοιραστούν τις εικόνες προφίλ τους.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει προβληματισμούς πως οι Ταλιμπάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν online πλατφόρμες για να παρακολουθούν τα ψηφιακά ιστορικά των χρηστών ή το πώς συνδέονται κοινωνικά οι Αφγανοί. Η Διεθνής Αμνηστία έχει πει πως χιλιάδες Αφγανοί κινδυνεύουν από τους Ταλιμπάν.

Όπως αναφέρει το Reuters, η πρώην αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν προέτρεψε κι αυτή τις παίκτριες να διαγράψουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να διαγράψουν τη δημόσια ταυτότητά τους.

Το Twitter σημειώνει πως είναι σε επαφή με εταίρους της κοινωνίας των πολιτών για την παροχή υποστήριξης σε ομάδες πολιτών στη χώρα και ότι συνεργάζεται με το Internet Archive για την επιτάχυνση αιτημάτων για την απομάκρυνση tweets που έχουν αρχειοθετηθεί.

Ανέφερε επίσης πως παρακολουθεί λογαριασμούς που πρόσκεινται σε κυβερνητικούς οργανισμούς και μπορεί να θέσει προσωρινά σε αναστολή λογαριασμούς, εν αναμονή επιπλέον στοιχείων για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους.

Εκπρόσωπος του LinkedIn είπε ότι το δίκτυο είχε κρύψει προσωρινά τις διασυνδέσεις των χρηστών του στο Αφγανιστάν, έτσι ώστε να μην μπορούν να τις δουν άλλοι χρήστες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα