Παππάς: Πρωτοβουλίες για διάλογο με ΚΙΝΑΛ – Δεν θα κοπούν συντάξεις – Θα κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών

Παππάς: Πρωτοβουλίες για διάλογο με ΚΙΝΑΛ – Δεν θα κοπούν συντάξεις – Θα κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών
Ο Νίκος Παππάς Eurokinissi

Σχετικά με την ανάρτηση του κ. Πολάκη για τον καθηγητή κ. Συνολάκη είπε ότι "δεν ήταν απόρρητα αυτά τα δεδομένα (σ.σ η διεύθυνση κατοικίας του), σε κάθε περίπτωση το κρίσιμο για τον κ. Συνολάκη είναι η αξιοπιστία του. Τα υπόλοιπα δεν βοηθούν στο δημόσιο διάλογο".

Αισιόδοξος ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις χωρίς σύγκρουση με τους θεσμικούς πιστωτές εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μιλώντας στον ρ/σ news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής: “Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πείσουμε τους εταίρους μας ότι δεν πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις. Είμαστε στη φάση μετά τη ΔΕΘ, όπου τα κόμματα έχουν κάνει καθαρό τι θέλουν σε σχέση με το ασφαλιστικό. Η ΝΔ έχει ενσωματώσει τις περικοπές στο πρόγραμμά της γιατί θέλει να αποχωρήσει σταδιακά, μέχρι αυτό να γίνει εξ ολοκλήρου, το δημόσιο από την ασφάλιση. Η δική. μας λογική είναι αυτή της στήριξης της ασφάλισης. Στον προϋπολογισμό δεν θα προβλέπεται περικοπή των συντάξεων. Αυτοί που σερβίρουν σενάριο εκλογών λόγω αδιεξόδου στις συντάξεις είναι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Η χώρα έχει μπει σε περίοδο ομαλότητας και πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβουν”.

Σε σχέση με την εξαγγελία του Π. Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση όταν έρθει προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Παππάς ανέφερε: “Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ αποδείχθηκε λειτουργική πιο πολύ απ όσο οι περισσότεροι νόμιζαν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το Ποτάμι μπορεί να μπει σε προεκλογικού τύπου παζάρι με τη ΝΔ για να αλλάξει τη θέση του για το μακεδονικό. Πιστεύω ότι το Ποτάμι και ο Στ. Θεοδωράκης θα μείνουν στη θέση ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να κυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Μπορούμε να πείσουμε τον Π. Καμμένο για την ανάγκη διασφάλισης της πολιτικής σταθερότητας. Οι γείτονές μας θα αποδείξουν με το δημοψήφισμα ότι εγκαταλείπουν τον αλυτρωτισμό και οι βαθμοί δυσπιστίας θα μειωθούν αισθητά. Διεκδικώ να πείσουμε τον Π. Καμμένο και τους βουλευτές του για τη χρησιμότητα αυτής της συμφωνίας”.

Σχολιάζοντας το άνοιγμα του Κ. Μητσοτάκη στην κεντροαριστερά αναρωτήθηκε “πώς ένας άνθρωπος που αυτοτοποθετείται στο κέντρο ή στην κεντροαριστερά μπορεί να συνταχθεί με ασφαλιστικό Πινοσέτ που πέρα από το ότι σχετικοποιεί τις δικτατορίες μιλάμε για σύστημα που καταδίκασε την πλειοψηφία των συνταξιούχων στη φτώχεια;”

Και θύμισε: “Το καλοκαίρι του 2011 στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων με στόχο την απλή αναλογική. Οπως τότε έτσι και τώρα πιστεύουμε ότι αυτό είναι αίτημα των καιρών. Υπάρχει σοβαρή κινητικότητα σε επίπεδο Ευρώπης, έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις απέναντι στο τέρας της ακροδεξιάς. Η κοινωνία χρειάζεται ισχυρούς θεσμούς κοινωνικού κράτους. Γι αυτό απευθύνουμε κάλεσμα στην κεντροαριστερά. Σε κάθε λυσσαλέα επίθεση από το ΚΙΝΑΛ εμείς θα απαντάμε με συγκεκριμένες προτάσεις. Να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ή όχι; Το ΚΙΝΑΛ είναι ό,τι απέμεινε από το παλαιό κραταιό ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν φωνές που παρεκκλίνουν προς τα δεξιά, υπάρχουν όμως και οργανωμένες δυνάμεις με προοδευτικό προσανατολισμό. Η ευθύνη και η πρωτοβουλία για τη συνεννόηση βρίσκεται στη μεγάλη δύναμη. Πρέπει να έχουμε στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος. Πέρα από τις διακηρύξεις πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα. Το να είμαστε συγκεκριμένοι είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ”.

Σχετικά με την ανάρτηση του κ. Πολάκη για τον καθηγητή κ. Συνολάκη είπε ότι “δεν ήταν απόρρητα αυτά τα δεδομένα (σ.σ η διεύθυνση κατοικίας του), σε κάθε περίπτωση το κρίσιμο για τον κ. Συνολάκη είναι η αξιοπιστία του. Τα υπόλοιπα δεν βοηθούν στο δημόσιο διάλογο”.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τον τρόπο λειτουργίας των κρατικών ΜΜΕ ο κ. Παππάς ανέφερε ότι “το δημοσίευμα του ΑΠΕ το είδα δύο μέρες μετά σε εφημερίδα που δεν στηρίζει την κυβέρνηση και η ΝΔ φυσικά δεν αντέδρασε. Για την ΕΡΤ, δεν καταλαβαίνω τι ζητούν από τον υπουργό, να παρέμβει στο περιεχόμενο των εκπομπών; “.

Κατέθεσε, τέλος, την πρόταση η Βουλή να διορίζει το ΔΣ της ΕΡΤ με αυξημένη πλειοψηφία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα