Ρωσία: Νεκρός στο διαμέρισμά του στη Μόσχα βρέθηκε πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου

Ρωσία: Νεκρός στο διαμέρισμά του στη Μόσχα βρέθηκε πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου
Ο Βλαντίσλαβ Αβάγιεφ social media

Ο 51χρονος Βλαντίσλαβ Αβάγιεφ βρέθηκε νεκρός στο πολυτελές διαμέρισμά του μαζί με τη σύζυγο και την 13χρονη κόρη τους. Τι ερευνούν οι αρχές.

Πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου και αντιπρόεδρος της Gazprombank βρέθηκε νεκρός από την 26χρονη κόρη του στο πολυτελές διαμέρισμά του, αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών στη Μόσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δίπλα στο άψυχο σώμα του πολυεκατομμυριούχου Βλαντίσλαβ Αβάγιεφ, 51 ετών, ήταν η έγκυος σύζυγός του Yelena, 47 ετών και η μικρότερη κόρη του Μαρία, 13 ετών.

Τα πτώματα – όλα με τραύματα από πυροβολισμούς – βρέθηκαν από την αναστατωμένη ενήλικη κόρη του ζευγαριού Αναστασία, όταν εισέβαλε στο διαμέρισμα αφού δεν κατάφερε να βρει επικοινωνία με την οικογένειά της.

Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση είπαν ότι διατηρούν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη δολοφονία που συνέβη στον 14ο όροφο με το πιστόλι του Αβάγιεφ», και διερευνούν τυχόν σχέσεις με την δουλειά του και την προσωπική του ζωή.

Η Αναστασία είπε στους αστυνομικούς ότι το όπλο ήταν στο χέρι του πατέρα της όταν βρήκε το πτώμα του, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ποιος ήταν ο Βλαντίσλαβ Αβάγιεφ

Ο Αβάγιεφ εργαζόταν στο παρελθόν ως στέλεχος στην Gazprombank, ένα βασικό μέρος του σχεδίου του Βλαντίμιρ Πούτιν για το φυσικό αέριο για τα ρούβλια για την αντιμετώπιση των κυρώσεων της Δύσης – όπου ο Πούτιν ζήτησε από ξένες εταιρείες να ανοίξουν λογαριασμό στην τράπεζα.

Ο 51χρονος είχε αποχωρήσει από την ιδιωτική τράπεζα ως αντιπρόεδρος, αλλά δεν είναι σαφές εάν διατήρησε διασυνδέσεις με αυτήν.

Νωρίτερα είχε διατελέσει αναπληρωτής επικεφαλής ενός σημαντικού τμήματος στην κυβέρνηση του Κρεμλίνου του Πούτιν, ενώ είχε γίνει πλούσιος μέσω δραστηριότητας σε κατασκευαστική του εταιρεία.

Τι αναφέρουν μαρτυρίες

Μια θεωρία είναι ότι πρόκειται για αντιζηλία, με φήμες να κάνουν λόγο, σύμφωνα με την Daily Mail ότι η σύζυγός του ήταν έγκυος από τον οδηγό του. Ωστόσο, οι πληροφορίες είναι διφορούμενες για το αν η νεκρή ήταν έγκυος.

Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο πλούσιος πρώην τραπεζίτης είχε ανακαλύψει ότι η γυναίκα του είχε σχέση και ο οδηγός είχε παραιτηθεί.

“Κοίταξα έξω από το παράθυρο – νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα… Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν, η μητέρα μου είπε ότι ήταν σίγουρα πυροβολισμοί.” είπε γειτόνισσα και συνέχισε: «Ίσως αυτό οφείλεται στις κυρώσεις – όλοι είναι σε κατάθλιψη, κάποιοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε ακραία μέτρα».

Όπως είπε, οι κυρώσεις και η οικονομική ύφεση μπορεί να έπληξαν την επιχείρησή του. «Ενδεχομένως είχε χρέη και αποφάσισε να αυτοπυροβοληθεί», είπε.

Μια άλλη γειτόνισσα είπε: «Ήταν ένας έξυπνος άντρας, σχεδόν επικεφαλής της Gazprombank. Τον είχα δει – δεν έμοιαζε με μανιακός. Ήταν σπασίκλας. Δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει. Ήταν πλούσιος, έξυπνος. Δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτώσει ένας τέτοιος άνθρωπος. Ίσως ο Αβάγιεφ και η οικογένειά του να δολοφονήθηκαν. Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό; Ένας άντρας με όπλο μπήκε στο σπίτι μας και δεν τον εμπόδισε κανείς; Πώς πρέπει να κοιμηθούμε τώρα;».

Ο ρόλος της Gazprombank

Η Gazprombank είναι ένα από τα κύρια κανάλια πληρωμών για ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο και τον Μάρτιο, ο Πούτιν ζήτησε από τις ξένες χώρες να ανοίξουν λογαριασμούς στην τράπεζα αυτή για να πληρώσουν για το ρωσικό αέριο – ως αντίποινα κατά των δυτικών κυρώσεων.

Στη συνέχεια, η Gazprombank θα μετέτρεπε τα ευρώ ή τα δολάρια σε ρούβλια.

Ο Πούτιν είχε αρχικά πει ότι οι ξένες χώρες πρέπει να πληρώσουν για τη ρωσική ενέργεια σε ρούβλια σε μια προσπάθεια να σώσουν την οικονομία της χώρας που πέφτει, μια στάση την οποία αργότερα αμβλύνθηκε.

Τον Μάρτιο, η Βρετανία ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της Gazprombank – της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στη Ρωσία – ως μέρος των κυρώσεων από δυτικές χώρες στη Μόσχα για τη βάναυση συνεχιζόμενη εισβολή της στην Ουκρανία.

Το Σαββατοκύριακο, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι οι επικείμενες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στοχεύουν επίσης τις τράπεζες, ιδίως τη Sberbank, καθώς και το πετρέλαιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα