Η τάση Παππά – Δούρου ζητά μετασχηματισμό και όχι διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσθήκη στο όνομα

Η τάση Παππά – Δούρου ζητά μετασχηματισμό και όχι διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσθήκη στο όνομα
Η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Παππάς στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Σήμερα η συνεδρίαση της τάσης “Κίνηση Μελών”, όπου συμμετέχουν και οι Κ. Ζαχαριάδης, Γ. Μπαλάφας και Γιώργος Τσίπρας. Ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης συνέρχονται απόψε και οι τάσεις Τζανακόπουλου-Βίτσα, πιθανόν και των “53+”

Σκληρή μάχη τόσο θέσεων και φυσιογνωμίας, όσο και συσχετισμών, αναμένεται στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου, ενώ η ανακοίνωση της σύνθεσης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, που κατά κοινή ομολογία (και εδώ συμφωνούν όλοι) υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη, τάραξε τα νερά και δίνει το έναυσμα της πορείας των πραγματικών αλλαγών.

Το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, συνεδριάζει η κυρίαρχη τάση του ΣΥΡΙΖΑ, η επονομαζόμενη “Κίνηση Μελών”, η οποία διεκδικεί μια ευρύτερη αλλαγή στο κόμμα σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η “Κίνηση Μελών”, στον αντίποδα προφανώς των απόψεων της “Κίνησης των 53+”, τάσσεται υπέρ ενός “κόμματος-παράταξης”, με μετασχηματισμό (όπως είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές), ενώ επιμένει πως αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να σηματοδοτηθεί και στον τίτλο του ΣΥΡΙΖΑ, με προσθήκη και ενός -πιθανόν “πράσινου” χαρακτηριστικού.

Το βράδυ, επίσης, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, θα συνεδριάσουν και οι υπόλοιπες τάσεις του κόμματος. Και πρώτα απ’ όλα, το “Αριστερό Δίκτυο”, η τάση, δηλαδή, στην οποία ηγούνται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ συμμετέχουν ο Νάσος Ηλιόπουλος, η υπεύθυνη οργανωτικού Έφη Καλαμαρά, ο Κώστας Πουλάκης, η πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου και άλλοι.

Ενδέχεται, επίσης, να συνεδριάσει η “Κίνηση 53+”, ενώ ενδιαφέρον έχει πως -παρά τις αντιρρήσεις κάποιων μελών της- συνέρχεται και η Προοδευτική Συμμαχία.

Τα παραπάνω δείχνουν ακριβώς τη σφοδρή μάχη που θα δοθεί ενόψει του Συνεδρίου, για τις θέσεις και τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως για τους συσχετισμούς στο νέο κόμμα, μάχες που θα κορυφωθούν από τις αρχές του έτους, οπότε και θα ξεκινήσουν οι προσυνεδριακές διαδικασίες…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα