Παυλάκης: Να κλείσουν τα σχολεία, τα εμβόλια δεν αρκούν

Παυλάκης: Να κλείσουν τα σχολεία, τα εμβόλια δεν αρκούν
Ο Γιώργος Παυλάκης Glomex

Ο Γιώργος Παυλάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα και ζήτησε αυστηρούς περιορισμούς.

Για ακόμη μία φορά ο Ελληνας καθηγητής στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Παύλακης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τη διασπορά του κορονοϊού και ζήτησε αυστηρούς περιορισμούς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή θα ήταν σοφό και πολύ καλό να κλείσουν πχ τα σχολεία, να μπουν ορισμένες περιορισμοί. Κάθε πράγμα που γίνεται τώρα, θα γλιτώσει δεκαπλάσια ή εκατονταπλάσια κρούσματα τον Ιανουάριο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε παράλληλα πως αν για παράδειγμα κλείσουν τα σχολεία θα κοπούν 1.500 με 2.000 κρούσματα την ημέρα και γι αυτό «κάποιος πρέπει να το δει πιο σοβαρά τώρα, με τη γνώση που έχουμε ότι η Όμικρον δεν σταματά με τίποτα».

Δεν θα πρέπει, πρόσθεσε, να αποστέλλονται μηνύματα στην κοινωνία ότι «όλα είναι μια χαρά», «θα πάμε όλοι μαζί στην Ερμού να ψωνίσουμε και μετά στα ‘’απόλυτα ρεβεγιόν’’ και στα χιονοδρομικά να κολλήσουμε».

Ο ερευνητήςεπεσήμανε ότι και ο ίδιος ο ΠΟΥ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα εμβόλια δεν αρκούν για την ανάσχεση του πανδημικού κύματος.

Με την Όμικρον, τόνισε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να καταλήξουν σε ΜΕΘ κατά 90% αλλά μπορούν να μολυνθούν χωρίς συμπτώματα ή με ελάχιστα και να μεταδίδουν τον ιό σε άλλους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα