Επίθεση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν

Επίθεση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν
Περιπολικό της αστυνομίας Eurokinissi

Επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία του Ιράν στο Παλαιό Ψυχικό πραγματοποίησαν δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας“.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέκα άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια βρέθηκαν στις 6 το πρωί στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, όπου έσπασαν το κουβούκλιο του φρουρού και πέταξαν μπογιές στο κτίριο της πρεσβείας.

Στο σημείο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έσπευσαν άνδρες της ασφάλειας και της ομάδας ΔΙΑΣ, που πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του ρουβίκωνα αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση και αναφέρουν ότι το “Ιρανικό θεοκρατικό καθεστώς εκτέλεσε με αργό απαγχονισμό τρεις Κούρδους επαναστάτες συνεχίζοντας μια μακριά γραμμή ωμής καταστολής που ξεκινάει από την Ισλαμική πειρατεία στην κοινωνική επανάσταση του Ιραν το 1979 και φτάνει στο σήμερα μετρώντας δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες εκτελεσμένους, κατά κύριο λόγο αριστερούς και κομμουνιστές”.

“Στεκόμαστε στο πλευρό, έστω και με αυτούς τους συμβολικούς όρους, των αγωνιζόμενων στο Ιραν, Κούρδων και μη. Αποδίδουμε τιμή στους εκτελεσθέντες Ramin Hossein, Zaniar Moradi, Panahi Moradiμέλη του κομμουνιστικού κόμματος Komalah”, προσθέτουν, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή τους.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα