Καιρός: Μελτέμι με κανονικές θερμοκρασίες και αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια

Καιρός: Μελτέμι με κανονικές θερμοκρασίες και αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια
Βουτιά σε παραλία στο Ναύπλιο EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός στις νησιωτικές περιοχές, στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και αστάθεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις νησιωτικές περιοχές , στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και αστάθεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 4-6 και τοπικα 7 μποφόρ

Για σήμερα Παρασκευή στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία καθώς και τη Θεσσαλία προβλέπονται τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες με ύφεση των φαινομένων το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, με τις μέγιστες τιμές να σημειώνονται στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και κατά τόπους στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, βαθμιαία την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες .Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και μετά το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και στα νησιά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ


Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια, τη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά .Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από τα δυτικά τη Δευτέρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ:

Ενισχυμένο μελτέμι μέχρι και την Κυριακή και από την ερχόμενη Τρίτη εξασθένηση ανέμων σε όλα τα πελάγη

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και πιθανή βροχή το Σάββατο Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα