Σαρηγιάννης: “Μαύρες” προβλέψεις για τον Οκτώβριο – “3.700 στα νοσοκομεία και 680 στις ΜΕΘ”

Σαρηγιάννης: “Μαύρες” προβλέψεις για τον Οκτώβριο – “3.700 στα νοσοκομεία και 680 στις ΜΕΘ”
ΜΕΘ. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας από τον Οκτώβριο. Μεγάλη πίεση θα δεχθεί το ΕΣΥ.

Τις δικές του εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες έκανε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης στο ΑΠΘ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, “από τον Οκτώβριο θα δούμε πίεση στο σύστημα Υγείας”, ενώ όσον αφορά τον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό να φτάσει τους 3.600 με 3.700, με τον αντίστοιχο αριθμό των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ να ανέρχεται στους 680.

Όπως είπε, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το ποσοστό του γενικού πληθυσμού που θα είναι πλήρως εμβολισμένο, θα μπορούσε να ανέλθει στο 63% με 65%. «Υπάρχει και η φυσική ανοσία από ανθρώπους που έχουν νοσήσει και αναρρώσει της τάξης του 12 με 15%. Συνδυαστικά μπορούμε να φτάσουμε στο 78%, από τον Οκτώβριο και θα μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση», σχολίασε, ενώ τόνισε πως στην Αττική παρατηρείται πτωτική πορεία στο επιδημιολογικό φορτίο, έστω και με χαμηλό ρυθμό.

Σε “ζώνη ανησυχίας” εδώ και πολύ καιρό η Κρήτη

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη, μετά και την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων και lockdown στην πόλη του Ρεθύμνου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το νησί «βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στη ζώνη ανησυχίας».

«Η κατάσταση στην Κρήτη πραγματικά είναι λίγο δύσκολη, όμως εδώ και πολύ καιρό το νησί βρίσκεται σε αυτό που θα αποκαλούσαμε “ζώνη ανησυχίας”. Δεν έχει ξεκινήσει τώρα αυτό, έχει ξεκινήσει στο Ρέθυμνο από το τέλος Ιουνίου, που ήταν σε κατάσταση που επικρατούσε ανησυχία. Γύρω στις αρχές Ιουλίου είχαμε το ίδιο πράγμα στα Χανιά και παρόμοια κατάσταση στο Ηράκλειο. Άρα είναι κάτι που συνεχίζεται όλο το διάστημα μέχρι τώρα. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα η μετάλλαξη ‘Δέλτα’, πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας και αυτό συνδέεται και με τη χαλάρωση στα μέτρα προστασίας αλλά και στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ειδικά από τους κοινωνικά πιο κινητικούς συμπολίτες μας, που μπορούν πιο εύκολα να μεταδώσουν».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα