Σαγκάη – Μόσιαλος: Αδιέξοδη η πολιτική των αρχών – “Ο ιός έχει αλλάξει και η Κίνα δεν το έχει καταλάβει”

Σαγκάη – Μόσιαλος: Αδιέξοδη η πολιτική των αρχών – “Ο ιός έχει αλλάξει και η Κίνα δεν το έχει καταλάβει”
Lockdown στη Σαγκάη HECTOR RETAMAL/AFP

Ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, χαρακτήρισε ως αδιέξοδη την πολιτική των αρχών της Κίνας που αποσκοπεί στην μηδενική διασπορά του κορονοϊού.

Για τις ακραίες σκηνές που εκτυλίσσονται στη Σαγκάη με το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί λόγω έξαρσης κρουσμάτων του κορονοϊού, έκανε λόγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος, εξήγησε αρχικά ότι η Κίνα δεν έχει αλλάξει την πολιτική της για τον περιορισμό του ιου τα τελευταία δυο χρόνια, την ώρα που οι αρχές επιλέγουν πολύ αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού σε σύγκριση με την Δύση.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής τόνισε ότι στην Κίνα θέλουν να υπάρχει μηδενική διασπορά του ιού, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη πολιτική ως “αδιέξοδη”. “Η διασπορά ιού με την παραλλαγή της Όμικρον 2 είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να μηδενιστεί”, είπε.

“Έχουμε φύγει από την λογική ότι δεν θα νοσήσει κανείς έστω και ήπια, ο ιός πλέον έχει αλλάξει και η Κίνα δεν το έχει καταλάβει”. Επίσης, επεσήμανε πως είπε τα κινεζικά εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα