Καιρός: Ηλιοφάνεια και πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια

Καιρός: Ηλιοφάνεια και πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθεί αστάθεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει σε καμία περιοχή τους 36 βαθμούς Κελσίου

• Τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθεί αστάθεια

• Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4-5 και βαθμιαία τα 6 μποφόρ

Για σήμερα Πέμπτη στη Θράκη, τη Μακεδονία, βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα στα δυτικά και νότια τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και νότια τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός , αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.Οι άνεμοι:θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Ενίσχυση ανέμων από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή και από βδομάδα εξασθένηση ανέμων σε όλα τα πελάγη.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 19/8/1898 είχαμε μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Δημητσάνα που έσβησε από ραγδαία βροχόπτωση. Το 1996 εκδηλώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε περιοχές της Λάρισας. Το 2001 εκδηλώθηκε ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι στα Ιωάννινα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα