Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Διαμαρτυρία για τη βία κατά των γυναικών στην κηδεία της 29χρονης

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Διαμαρτυρία για τη βία κατά των γυναικών στην κηδεία της 29χρονης
YouTube

Η κηδεία της αδικοχαμένης 29χρονης που την τραυμάτισε θανάσιμα ο σύζυγός της στην Αλεξανδρούπολη, μετατράπηκε σε διαμαρτυρία κατά της βίας των γυναικών.

Σε τεταμένο κλίμα τελέστηκε η κηδεία της 29χρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον 31χρονο σύζυγό της στην Αλεξανδρούπολη.

Συγγενείς, φίλοι, αλλά και δεκάδες γυναίκες, είπαν το “τελευταίο αντίο” στην άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της βίας των γυναικών, ομάδα ατόμων -στην πλειοψηφία τους γυναίκες- έδωσαν το παρών και συνόδευσαν τη σορό της άτυχης γυναίκας, χωρίς να τους εμποδίσουν οι κακές καιρικές συνθήκες.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το e-evros.gr, φαίνεται η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην κηδεία του 29χρονου θύματος, της 15ης γυναικοκτονίας στη χώρα μας μέσα στο 2021.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στις 5 Δεκεμβρίου όταν ο 31χρονος σύζυγός της, επίσης μουσουλμάνος Ρομά, μετέφερε την σύζυγό του στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ισχυριζόμενος πως τραυματίστηκε από πτώση.

Η γυναίκα που μεταξύ άλλων νοσούσε και από κορονοϊό, εξεταζόμενη από τους γιατρούς διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί σοβαρές βλάβες στα όργανά της.

Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων η νεαρή γυναίκα η οποία είχε προσβληθεί και από κορονοϊό, υπεβλήθη συνολικά σε τέσσερα χειρουργεία και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid, όπου και κατέληξε χθες λίγο μετά τις 20.30.

Η καταγγελία των γονέων

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου, οι γονείς της προχώρησαν σε καταγγελία για πρόκληση σωματικών βλαβών από τον σύζυγό της, ο οποίος κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο είχε αποδώσει τον τραυματισμό της σε πτώση από σκάλα.

Από την ιατροδικαστική έκθεση που ακολούθησε της καταγγελίας και ενώ η νεαρή μητέρα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, προέκυψε ότι οι πολλαπλές κακώσεις που έφερε σε διάφορα σημεία του σώματος, η σύνθλιψη του ύπατος και η ρήξη σπλήνας, δεν είναι συμβατές με πτώση από σκάλα αλλά συνάδουν με ξυλοδαρμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα