Το Κίνημα Αλλαγής ζητά την παραίτηση Ντόκου από το πρωθυπουργικό επιτελείο

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά την παραίτηση Ντόκου από το πρωθυπουργικό επιτελείο
Ο Θάνος Ντόκος Eurokinissi

Το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον Θάνο Ντόκο ότι με δηλώσεις του αφήνει ανοιχτά ζητήματα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και ότι άνοιξε ατζέντα που δεν θα άνοιγε ούτε... φιλόδοξος τούρκος διπλωμάτης!

Την αντικατάσταση του Θάνου Ντόκου από τη θέση του αναπληρωτή συμβούλου της Εθνικής Ασφάλειας ζητά το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξετάζει δε το ενδεχόμενο να καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

“Παραμονή του κ. Ντόκου στο πρωθυπουργικό επιτελείο, σημαίνει αποδοχή από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη των θέσεων και της διπλωματικής ευφυίας του συμβούλου του” διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ κατηγορεί τον κ. Ντόκο ότι “άνοιξε ατζέντα που δεν θα άνοιγε και φιλόδοξος τούρκος διπλωμάτης, ουσιαστικά αφήνοντας ανοιχτά ζητήματα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου”.

Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, δεν αναβαθμίζει μόνο την κριτική της προς την κυβέρνηση, αλλά και αναδεικνύεται στο κόμμα (μετά την έλευση της ΝΔ στην εξουσία) που κρατά την πιο σκληρή στάση στα εθνικά θέματα- πχ για τη Συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά δεν έχει ρίξει νερό στο κρασί της. Είναι δε χαρακτηριστικό πως στην υπόθεση Ντόκου, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως “η Ελλάδα ανέχεται ήδη οριακά την τουρκική προκλητικότητα για να έχει να αντιμετωπίσει και την ελληνική”.

Για την υπόθεση Ντόκου, ο Τομέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, αναφέρει τα εξής:

«Η συνέντευξη του κ. Ντόκου στο ΑΠΕ, είναι ένα κολύμπι σε βαθιά νερά. Άνοιξε ατζέντα που δεν θα άνοιγε και ο πιο φιλόδοξος τούρκος διπλωμάτης, ουσιαστικά αφήνοντας ανοιχτά ζητήματα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου!

Σε μια στιγμή που η Τουρκία κορυφώνει τις προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, παραβιάζει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κοινή δήλωση με την ΕΕ, σε μια εποχή που είναι συχνές πυκνές οι δηλώσεις «μεγαλοϊδεατισμού» και αναθεωρητικής επεκτατικής λογικής στη γείτονα χώρα, ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη γίνεται δημόσια ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της τουρκικής διπλωματίας.

Εκεί δεν χωρούν επιπολαιότητες. Παραμονή του κ. Ντόκου στο πρωθυπουργικό επιτελείο, σημαίνει αποδοχή από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη των θέσεων και της διπλωματικής ευφυΐας του συμβούλου του.

Η Ελλάδα ανέχεται ήδη οριακά την τουρκική προκλητικότητα για να έχει να αντιμετωπίσει και την ελληνική».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα