Κορονοϊός: “Μικρές, Ελεύθερες Βιβλιοθήκες” με είδη πρώτης ανάγκης

Κορονοϊός: “Μικρές, Ελεύθερες Βιβλιοθήκες” με είδη πρώτης ανάγκης
Little Free Libraries Twitter @nandinibajpai

Η κινητοποίηση των ανθρώπων εν μέσω πανδημίας πολλές φορές είναι μοναδική. Αντιστοίχως και το εγχείρημα "Μικρές Ελεύθερες Βιβλιοθήκες" για παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.

Το project ξεκίνησε το 2009 και έχει μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Οι “Μικρές Ελεύθερες Βιβλιοθήκες” (Little Free Libraries), αυτές τις μέρες προσαρμόστηκαν στις ανάγκες που προκύπτουν από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Πρόκειται για μικρούς χώρους αποθήκευσης βιβλίων που καθένας μπορεί να τοποθετήσει στην αυλή του δίνοντας έτσι ευκαιρία σε γείτονες και περαστικούς να πάρουν ή να αφήσουν βιβλία της αρεσκείας τους. Το νόημα πίσω από το εγχείρημα είναι πως καθένας, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, εισοδήματος και περιστάσεων μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα καλό βιβλίο. 

Η MKO ιδρύθηκε το 2009 από τον Todd Bol, με τον ίδιο να τοποθετεί μια μικρή βιβλιοθήκη στην αυλή του. Σήμερα 11 χρόνια μετά, υπάρχουν πάνω από 75.000 “Μικρές Ελεύθερες Βιβλιοθήκες”. 

Εν μέσω της πανδημίας το project προσαρμόστηκε στις παγκόσμιες εξελίξεις και οι “Μικρές Ελεύθερες Βιβλιοθήκες” έγιναν “Μικρές Ελεύθερες Αποθήκες Ειδών Πρώτης Ανάγκης“.

Σκοπός είναι η παροχή βοήθειας σε γείτονες και περαστικούς που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης. 

Αν και η παγκόσμια κοινότητα διανύει ημέρες κρίσης, πράξεις σαν αυτή αναδεικνύουν την καλοσύνη και επαναφέρουν την αισιοδοξία.

Για παραπάνω ιστορίες και παραδείγματα επισκεφτείτε το hashtag του Twitter #littlefreelibrary.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα