Διαβολικά αυγά – Τι μπορείς να κάνεις με τα πασχαλινά αυγά
Τα αυγά της Λαμπρής γίνονται γκουρμέ μεζεδάκι για το κρασί σας... σας παρουσιάζουμε τα deviled eggs
- 10 Απριλίου 2018 18:06
Σε άλλες χώρες τα αποκαλούν απλώς “ρώσικα” ή “γεμιστά” αυγά. Ωστόσο, η πιο διαδεδομένη ονομασία της συνταγής σε Αγγλία και ΗΠΑ είναι “διαβολικά” – deviled και αν τα δοκιμάσετε θα καταλάβετε το γιατί. Η γεύση τους είναι σκέτη κόλαση. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν πολύ δημιουργικό τρόπο να προσθέσει κανείς γεύση στα συνήθως βαρετά καίτοι γευστικά και θρεπτικά βραστά αυγά.
Αν και η λέξη deviled, προέρχεται από την αγγλική devil που αναφέρεται στον διάβολο, ο όρος χρησιμοποιούνταν συνήθως στη μαγειρική τον 18ο αιώνα, για πικάντικες και έντονες στη γεύση παρασκευές. Η ανάμειξη του κρόκου με μουστάρδα, πιπέρι και άλλα μυρωδικά σαφώς και κατατάσσει τα αυγά σε αυτή την κατηγορία.
Ωστόσο, το πιάτο είναι γνωστό ήδη από την αρχαία Ρώμη, όπου τα αυγά αυτά σερβίρονταν παραδοσιακά ως πρώτο πιάτο.
Υλικά
- 6 μεγάλα βρασμένα αυγά
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.γ. μουστάρδα απαλή
- Αλάτι, πιπέρι
- Πάπρικα σε σκόνη
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άλλα φρέσκα μυρωδικά
Προετοιμασία
- Καθάρισε τα αυγά και κόψε στη μέση κατά μήκος. Προσπάθησε να μην καταστρέψεις τα ασπράδια που θα χρησιμεύσουν ως μικρά μπολ για την κρέμα σου.
- Βγάλε τους κρόκους και βάλε σε ένα μπολ. Πολτοποίησε με μαχαίρι και ανάμειξε μαζί με την μαγιονέζα, τη μουστάρδα και αλατοπιπέρωσε. Ανάμειξε καλά να πάρεις μια ομοιόμορφη πάστα.
- Αν θέλετε βάλτε την πάστα σε κορνέ για να σερβίρετε. Γεμίστε τα ασπράδια με την πάστα και πασπαλίστε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και πάπρικα.