Αυτό το supermodel δεν υπάρχει

Αυτό το supermodel δεν υπάρχει

Η αψεγάδιαστη Shudu έχει κοντά στους 100.000 followers στο Instagram, συνεργάζεται με τη Rihanna και είναι ό,τι πιο τέλειο έχει πρωταγωνιστήσει, ποτέ, σε διαφημίσεις

Σήμερα θα σας συστήσουμε τη Shudu. Oμολογουμένως, οι πιθανότητες να τη ξέρετε ήδη είναι με το μέρος σας. Το εν λόγω supermodel έχει 99.200 followers στο Instagram και πλήθος εταιριών να τη χρησιμοποιούν για την προώθηση των προϊόντων τους. Βέβαια, αν δεν έβαζε το χέρι της η Rihanna δύσκολα αυτό το κορίτσι θα γινόταν γνωστό.

Ήταν στις αρχές του 2018, όταν η δημοφιλής pop star είχε ποστάρει φωτογραφία της Shudu, για να διαφημίσει τη νέα απόχρωση κραγιόν που “έβγαλε” η εταιρία της, Fenty Beauty. Τους μήνες που ακολούθησαν οι εκατοντάδες “ακόλουθοι” της Shudu έγιναν δεκάδες χιλιάδες. Kαι τότε ήταν που ασχολήθηκε μαζί της το Harper’s Bazaar, για να αποκαλύψει πως η εντυπωσιακή κοπέλα είναι το πρώτο μοντέλο εικονικής πραγματικότητας! Το δημιούργησε ο Βρετανός δημοσιογράφος Cameron-James Wilson, ο οποίος διευκρίνισε ότι “ουδέποτε είχα τη διάθεση να παραπλανήσω τον κόσμο. Aυτό που ήθελα ήταν να δημιουργήσω κάτι που να αναβιώσει το είδος της ομορφιάς που έγινε επιτομή μαύρων supermodels, όπως η Alek Wek.

“Όταν ολοκλήρωσα το έργο μου, δεν είχα αποφασίσει αν ήθελα να παρουσιάσω την Shudu ως πραγματικό πρόσωπο ή virtual. Με ενδιέφερε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός μοντέλου που κάνει καριέρα, τη σήμερον ημέρα και να ‘χει σκούρο δέρμα. Όσο περισσότεροι την ακολουθούσαν στο Instagram, τόσο πιο γνωστή γινόταν ως influencer. Και τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να είμαι ειλικρινής. Να πω ότι χρησιμοποίησα ένα πρόγραμμα 3D, εμπνεύστηκα από την κούκλα Princess of South Africa και μόλις τη δημιούργησα, άρχισα να εξερευνώ τη δημιουργικότητα μου. Ανυπομονούσα να δω πώς θα αντιδράσει ο κόσμος, ειδικά έπειτα από ένα μήνυμα που είχα λάβει”.

Ήταν από τη Fatou Suri, μοντέλο που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Είχε περιγράψει τη Shudu ως “ίνδαλμα και πηγή έμπνευσης”. Όταν έμαθε πως ήταν αποτέλεσμα τεχνολογίας “ένιωσα περίεργα. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισα να την ακολουθώ και να μιλάω με τον Wilson. Να σας πω την πάσα αλήθεια, χαίρομαι που δεν είναι αληθινή, γιατί είναι τόσο τέλεια”. Η Shudu είναι το πρώτο ψηφιακό supermodel, όχι όμως, και το πρώτο ψηφιακό μοντέλο. Αυτός ο τίτλος ανήκει στη Miquela.

Thirst Trap season

A post shared by *~ MIQUELA ~* (@lilmiquela) on

Τον περασμένο Φλεβάρη η Vogue ονόμασε το κορίτσι της φωτογραφίας και των 872.000 followers στο Instagram “Fictional It Girl”. Η Miquela έχει χρησιμοποιηθεί από εταιρίες όπως η Chanel, η Prada και η Vans, αλλά και για ακτιβιστικές ενέργειες, όπως το “Black Lives Matter.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα