Καιρός: Ηλιοφάνεια και περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια

Καιρός: Ηλιοφάνεια και περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια
Καλοκαίρι στην Αθήνα Eurokinissi

Άνοδος της θερμοκρασίας στους 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία στο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσει σε καμία περιοχή τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου , αλλά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά και τους 39 βαθμούς Κελσίου
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4-5 μποφόρ

Για σήμερα Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βαθμιαία θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 36 με 37 και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από αργά το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμνθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Εξασθένηση των ανέμων μέχρι και την Τετάρτη και ενίσχυση από την Πέμπτη και μετά κυριως στα ανατολικότερα τμήματα του Αιγαίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 17/8/1961 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Αττική.
  • Το 2003 είχαμε 40°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.
  • Το 2010 εκδηλώθηκαν δασικές πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα