Κρήτη: Δύο νέα κρούσματα της μετάλλαξης “Όμικρον”

Κρήτη: Δύο νέα κρούσματα της μετάλλαξης “Όμικρον”
Τεστ για κορονοϊό (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δύο επιπλέον κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, εντοπίστηκαν στη Σητεία λίγες ημέρες μετά το πρώτο κρούσμα στη χώρα, στην Κρήτη.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Κρήτης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονη ανησυχία για δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, πρόκειται για δύο άτομα εντοπίστηκαν θετικά στη νέα μετάλλαξη στο νομό Λασιθίου και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να σχετίζονται μεταξύ τους.

Μόλις έγινε γνωστό πως τα δύο άτομα φέρουν τη νέα μετάλλαξη, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες και ο ΕΟΔΥ και οι νοσούντες τέθηκαν σε περιορισμό. Αναμένονται και νέοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι ενώ σε τεστ υποβλήθηκαν όλα τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους το τελευταίο διάστημα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία καθώς τα συμπτώματα τους είναι ήπια.

Υπενθυμίζεται ότι και ο «ασθενής 0» στη χώρα μας εντοπίστηκε στην Κρήτη, ενώ δύο ακόμα είχαν εντοπιστεί στην Αττική.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα