Εμβόλιο κορονοϊού: Η ταλαιπωρία όσων έχουν νοσήσει και θέλουν να κάνουν αναμνηστική δόση

Εμβόλιο κορονοϊού: Η ταλαιπωρία όσων έχουν νοσήσει και θέλουν να κάνουν αναμνηστική δόση
Εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

Αποκλεισμένοι από την αναμνηστική δόση είναι όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό καθώς το σύστημα εμβολιασμού δεν τους αφήνει να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Σε ταλαιπωρία για τους πολίτες που έχουν νοσήσει από κορονοϊό καταλήγει η προσπάθειά τους να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση.

Οι πολίτες αυτοί, οι νοσήσαντες, σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμών, έπρεπε να κάνουν μόνο μια δόση εμβολίου. Όμως, στο σύστημα δεν έχει καταγραφεί αυτή η ιδιαιτερότητα (νοσήσαντες). Και τώρα που έχει έρθει η ώρα για την αναμνηστική δόση δεν μπορούν να την κάνουν, δεν το επιτρέπει το σύστημα, στο οποίο εμφανίζονται εμβολιασθέντες με μια δόση.

Πολίτης, που υπάγεται σε αυτήν την κατηγορία, δεν μπόρεσε να κάνει την αναμνηστική δόση. Οι υπεύθυνοι του εμβολιαστικού κέντρου «Προμηθέας» στο Μαρούσι του είπαν ότι πρέπει να πάει σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών(ΚΕΠ) και να δηλώσει ότι, ως νοσήσας, έχει κάνει μόνο μία δόση, ώστε η δήλωση να περάσει στο σύστημα εμβολιασμού και εν συνεχεία να μπορέσει να κάνει την αναμνηστική δόση. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του κέντρου του είπαν ότι έχουν αντιμετωπίσει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις πολιτών, τους οποίους δεν μπόρεσαν να εμβολιάσουν με την αναμνηστική δόση.

Είναι προφανές ότι, στις περιπτώσεις αυτές, υπάρχει αστοχία ή παράλειψη. Η Επιτροπή Εμβολιασμών, ο κ. Θεμιστοκλέους ή οκ. Πιερακάκης θα πρέπει να τη διορθώσουν, για να μην ταλαιπωρούνται άσκοπα οι νοσήσαντες πολίτες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα