Αν Ράις: Πέθανε η συγγραφέας του “Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα”

Αν Ράις: Πέθανε η συγγραφέας του “Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα”
Η συγγραφέας Αν Ράις Lenny Ignelzi / ASSOCIATED PRESS

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η γνωστή συγγραφέας Αν Ράις. Αφήνει πίσω της ένα πλούσιο συγγραφικό έργο.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών η Αν Ράις, συγγραφέας του γοτθικού μυθιστορήματος “Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα”. Η συγγραφέας, τα βιβλία της οποίας έχουν ξεπεράσει τις 150 εκατομμύρια πωλήσεις, πέθανε το βράδυ του Σαββάτου, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η υγεία της Ράις επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας επιπλοκών μετά από εγκεφαλικό που υπέστη, όπως ανακοίνωσε ο γιος της Κρίστοφερ Ράις.

Γεννημένη στην Νέα Ορλεάνη, η Rice πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της νιότης της εκεί πριν μετακομίσει στο Τέξας και αργότερα στο Σαν Φρανσίσκο. Μεγάλωσε σε μια καθολική οικογένεια αλλά με την ενηλικίωσή της, ασπάστηκε τον αγνωστικισμό.

Ενώ οι αντιδράσεις στα πρώιμα έργα της ήταν αρχικά ανάμεικτες, η Ράις έγινε πιο δημοφιλής στους κριτικούς και τους αναγνώστες την δεκαετία 1980. Το ύφος και το περιεχόμενο των έργων της έχουν αναλυθεί από τους κριτικούς της λογοτεχνίας.

Το βιβλίο “Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα” εκδόθηκε το 1976 και έγινε αμέσως best seller. Το 1994 το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, με πρωταγωνιστές τον Τομ Κρουζ και τον Μπραντ Πιτ, σημειώνοντας τεράστια εισπρακτική επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Μετά την επιτυχία του βιβλίου, η Ράις έγραψε μια σειρά άλλων βιβλίων με πρωταγωνιστή τον “Βρυκόλακα Λεστά”, που ονομαζόταν “Τα χρονικά του βαμπίρ”. Ένα ακόμη από τα μυθιστορήματα της σειράς με τίτλο “Η Βασίλισσα των Καταραμένων” μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2002.

Η Ράις ασχολήθηκε και με την ερωτική λογοτεχνία, γράφοντας με διάφορα ψευδώνυμα, όπως το “Αν Ράμπλινγκ”.

Ήταν παντρεμένη με τον ποιητή και ζωγράφο Stan Rice για 41 χρόνια, από το 1961 μέχρι τον θάνατό του από καρκίνο του εγκεφάλου το 2002 σε ηλικία 60 ετών. Απέκτησαν δυο παιδιά, την Μισέλ που πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 5 ετών, και τον Κρίστοφερ που είναι επίσης συγγραφέας.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα