Απειλές Ρωσίας προς ΗΠΑ: Σταματήστε τον εξοπλισμό της Ουκρανίας, θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες

Απειλές Ρωσίας προς ΗΠΑ: Σταματήστε τον εξοπλισμό της Ουκρανίας, θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες
Ρώσοι στρατιώτες Russian Defense Ministry Press Service via AP

Η Ρωσία απαντά στην πρόθεση των ΗΠΑ να ενισχύσουν περαιτέρω τον ουκρανικό στρατό και προειδοποεί με "απρόβλεπτες συνέπειες" εφόσον αυτό συμβεί.

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν “απρόβλεπτες συνέπειες” αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, Washington Post.

“Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια”, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Μ’ αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι η Ρωσία επιχειρεί να αντεπιτεθεί και σε διπλωματικό επίπεδο ανεβάζοντας παράλληλα τους τόνους προς τις ΗΠΑ τις οποίες θεωρούν-όχι άδικα-ως το βασικό στήριγμα της Ουκρανίας.

Oλα αυτά προκύπτουν μετά την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να επεκτείνει τη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία σε όπλα και στρατιωτικό υλικό στην οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται αναβάθμιση του ουκρανικού πυροβολικού, drnes, άρματα, αντιαρματικά αλλά και εκατομμύρια σφαίρες.

Το συνολικό πακέτο της βοήθειας ανέρχεται περίπου στα 800εκ δολάρια.

Οι μάχες συνεχίζονται

Εν τω μεταξύ, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ενώ εκρήξεις ακούγονταν στη διάρκεια της νύκτας νοτίως του Κιέβου, χωρίς να προκληθούν ζημιές ούτε τραυματίες, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ουκρανική προεδρία.

Στη μεγαλύτερη περιφέρεια του Ντονμπάς, αυτή του Ντονέτσκ, όπου «μάχες διεξάγονται σε όλη τη γραμμή του μετώπου», τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την προεδρία. Η περιφέρεια του Λουχάνσκ, έγινε στόχος 24 βομβαρδισμών που στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ τραυματίσθηκαν άλλοι δύο άνθρωποι, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Στην περιφέρεια του Κιέβου «εκρήξεις ακούσθηκαν στην περιοχή του Βασίλκιφ (νοτιοδυτικά του Κιέβου). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση», σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση που βασίζεται σε πληροφορίες που στέλνουν οι περιφερειακές αρχές.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ ανακοίνωσε πως εννέα ανθρωπιστικοί διάδρομοι συμφωνήθηκαν για σήμερα για την απομάκρυνση αμάχων, μεταξύ άλλων και με ιδιωτικά αυτοκίνητα από την πολιορκημένη Μαριούπολη.

Άλλοι διάδρομοι απομάκρυνσης αμάχων συμφωνήθηκαν στο Μπερντιάνσκ, το Ενερχοντάρ και το Σιεβιεροντονέτσκ όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα