Βρέθηκαν νομίσματα που ίσως λύσουν το πειρατικό μυστήριο του 17ου αιώνα

Βρέθηκαν νομίσματα που ίσως λύσουν το πειρατικό μυστήριο του 17ου αιώνα
Αραβικά νομίσματα του 17ου αιώνα. AP

Μια χούφτα αραβικών ασημένιων νομισμάτων του 17ου αιώνα, που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Αγγλία, ενδέχεται να οδηγήσουν στην επίλυση ενός από των παλαιότερων πειρατικών μυστηρίων.

Μερικά αραβικά νομίσματα που ανακαλύφθηκαν σε έναν δεντρόκηπο του Ρόουντ Άιλαντ στις ΗΠΑ, μπορεί να έχουν λύσει ένα μυστήριο που χρονολογείται από το 1600.

Τα νομίσματα είναι από τα παλαιότερα που έχουν βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και ανακαλύφθηκαν από τον Jim Bailey, έναν ερασιτέχνη ιστορικό, ο οποίος σύμφωνα με τον Guardian χρησιμοποίησε για την έρευνά του ανιχνευτή μετάλλων.

Ο Jim Bailey ψάχνει με ανιχνευτή μετάλλων. AP

Αυτή η αρχαία ανακάλυψη θα μπορούσε να εξηγήσει πώς εξαφανίστηκε ο γνωστής πειρατής της εποχής Henry Every.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 1695, το πειρατικό πλοίο Fancy, υπό την ηγεσία του Every, έστησε ενέδρα και κατέλαβε το Ganj-i-Sawai, ένα βασιλικό πλοίο που ανήκε στον Ινδικό αυτοκράτορα Aurangzeb, ο οποίος ήταν ένας από τους ισχυρότερους άντρες στον κόσμο. Το βασιλικό πλοίο ήταν γεμάτο από χρυσό και ασήμι αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια από τις πιο επικερδείς και φρικτές ληστείες όλων των εποχών. Σύμφωνα με ιστορικούς, το πλήρωμα του Every βασάνισε και σκότωσε όλους τους άντρες της Ινδίας και βίασαν όλες τις γυναίκες, προτού δραπετεύσουν στις Μπαχάμες.

Η είδηση των εγκλημάτων τους εξαπλώθηκε γρήγορα και ο Βασιλιάς Γουίλιαμ Γ ‘της Αγγλίας έδινε μια τεράστια αμοιβή για όποιον τους έβρισκε. «Όλοι έψαχναν αυτά τα παιδιά», είπε ο Bailey,

Οι ιστορικοί πίστευαν ότι μετά την λεηλασία οι πειρατές έπλευσαν για την Ιρλανδία το 1696. Ο Bailey όμως θεωρεί ότι τα νομίσματα αποδεικνύουν ότι ο διαβόητος πειρατής έμεινε στις αμερικανικές αποικίες, όπου αυτός και το πλήρωμά του χρησιμοποίησαν τα ασημένια νομίσματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα