Εύβοια: Νέα φωτιά αυτήν τη φορά στις Πετριές – Άμεση οριοθέτηση

Εύβοια: Νέα φωτιά αυτήν τη φορά στις Πετριές – Άμεση οριοθέτηση
Φωτιά στην Εύβοια Eurokinissi

Φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση σε δύσβατο σημείο σχετικά κοντά στον οικισμό που δεν απειλείται όμως άμεσα, αλλά πνέουν δυνατοί άνεμοι. Οριοθετήθηκε άμεσα.

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην Εύβοια, αυτή τη φορά στις Πετριές, σε αγροτοδασική έκταση, σε δύσβατο σημείο σχετικά κοντά στον οικισμό που δεν απειλείται όμως άμεσα, αλλά πνέουν δυνατοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Επί τόπου έσπευσαν 25 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα, εθελοντές και παραθεριστές και από αέρος 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, καταφέρνοντας άμεσα να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε χθες στη Μάνη και σε ύφεση είναι η φωτιά στην Μάνδρα.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στον Παρθενώνα, στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα με τη συνδρομή εναέριων μέσων, ενός αεροσκάφους και δύο ελικοπτέρων επιχείρησαν για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη δασική έκταση και δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Εξίσου σε ύφεση και χωρίς νέες αναζωπυρώσεις επί τους παρόντος παραμένουν τα μέτωπα σε Γορτυνία, Β. Εύβοια και στην Πάρνηθα.

Στην Πάρνηθα, παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για την διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στη Βόρεια Εύβοια επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Στην Γορτυνία επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από τη Γαλλία 240 πυροσβέστες με 60 οχήματα, από τη Γερμανία 244 πυροσβέστες με 56 οχήματα και από Αυστρία 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα