Τζο Μπάιντεν: Όταν η Πρώτη Κυρία έδιωξε παπά που τον “διάβαζε” – “Φύγετε, δεν θα πεθάνει”

Τζο Μπάιντεν: Όταν η Πρώτη Κυρία έδιωξε παπά που τον “διάβαζε” – “Φύγετε, δεν θα πεθάνει”
Τζο και Τζιλ Μπάιντεν AP Photo / Patrick Semansky

Μια νέα βιογραφία για την Τζιλ Μπάιντεν αποκαλύπτει την περιπέτεια υγείας που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος το 1988.

Ένα νέο βιβλίο για τη ζωή της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, φέρνει στο “φως” άγνωστες πτυχές της ζωής της, αλλά και τη στάση της σε περιόδους κρίσεων, όπως για παράδειγμα το πώς διαχειρίστηκε πριν από δεκαετίες ένα πρόβλημα υγείας του Τζο Μπάιντεν, όπου παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

Στο βιβλίο: «Τζιλ: Η βιογραφία της πρώτης κυρίας» οι Τζιλ Πέις και Νταρλίν Σούπερβιλ υποστηρίζουν πως το 1988 ο 45χρονος, τότε, Τζο Μπάιντεν είχε επίμονους πονοκεφάλους. Μερικές φορές, μάλιστα, έπαιρνε δέκα χάπια την ημέρα, για να αισθανθεί καλύτερα. «Η Τζιλ γνώριζε πως ο Τζο αγνοούσε το πρόβλημα υγείας του για μήνες», τονίζουν οι συγγραφείς.

Σύμφωνα με το People, κατά τη διάρκεια προπόνησης με βάρη, ο Μπάιντεν ένιωσε έναν οξύ πόνο στον λαιμό και το πρόβλημα επιδεινώθηκε το ίδιο βράδυ. Μέχρι το πρωί είχε μουδιάσει η δεξιά του πλευρά και αισθανόταν τα πόδια του βαριά. Καθώς δεν ήθελε να ανησυχήσει τη σύζυγό του, της είπε ότι τράβηξε κάποιον μυ και συνέχισε να εργάζεται σαν να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα.

Μετά από μία δύσκολη ημέρα, ο ίδιος κατέρρευσε μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Την επόμενη κιόλας μέρα, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, ο Μπάιντεν ένιωθε ναυτία και δεν ήταν σε θέση ούτε να κουβαλήσει τον χαρτοφύλακά του. Ωστόσο, ο ίδιος επέμενε ότι δεν ήταν κάτι το σοβαρό.

Μετά από επιμονή της συζύγου του, ο Μπάιντεν δέχτηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και έκανε μία σειρά εξετάσεων. Παράλληλα, η Τζιλ Μπάιντεν βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τα παιδιά του, τα οποία δεν είχαν την ιδέα για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Μια μέρα, καθώς επέστρεψε στο δωμάτιο του συζύγου της, μία νοσοκόμα της ζήτησε να μην μπει, καθώς είχε κληθεί ένας παπάς που “διάβαζε” τον ετοιμοθάνατο, όπως της είπε, ασθενή. «Τι; Δεν θα πεθάνει!», ήταν η απάντηση που έλαβε η νοσοκόμα, πριν η Τζιλ Μπάιντεν ανοίξει την πόρτα και πει στον ιερέα: «Βγείτε έξω, φύγετε, ο σύζυγός μου δεν θα πεθάνει».

Οι εξετάσεις έδειξαν πως ο Μπάιντεν είχε υποστεί ανεύρυσμα και έπρεπε να μπει άμεσα στο χειρουργείο. Οι συγγενείς του Μπάιντεν έφτασαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να διαφωνούν για το πώς θα έπρεπε να χειριστούν την κατάσταση. Η Τζιλ υπενθύμισε σε όλους πως εκείνη είναι η σύζυγός του, άρα εκείνη παίρνει και τις κρίσιμες αποφάσεις.

«Είναι ο σύζυγός μου. Εγώ παίρνω τις αποφάσεις», τους είπε. Μετά από λεπτά σιωπής, η μητέρα του Μπάιντεν απάντησε, απευθυνόμενη σε όλη την οικογένεια: «Έχει δίκιο. Είναι δική της απόφαση, όχι δική σας».

«Εκείνη τη στιγμή, ένιωσα πραγματικά ότι ήμουν μία Μπάιντεν. Και ανήκα σε αυτό το τραπέζι, παίρνοντας αποφάσεις που θα μας επηρέαζαν όλους», έχει παραδεχθεί στο παρελθόν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα