Πάτρα: “Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια” λέει η ογκολόγος της

Πάτρα: “Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια” λέει η ογκολόγος της
Το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα - Η Ρούλα Πισπιρίγκου EUROKINISSI

Καθαρές ήταν οι εξετάσεις του μικρού κοριτσιού σύμφωνα με την ογκολόγο της, η οποία εμφανίζεται σίγουρη πως δεν υπήρχε καμία λειτουργική βλάβη στο συκώτι της.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, με τις αρχές να εξετάζουν πλέον τις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας, πέρα από της Τζωρτζίνας για την οποία έχει προφυλακιστεί η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, που είναι κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία.

Η διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του “Αγλαΐα Κυριακού” και ογκολόγος της μικρής Μαλένας, ήταν ο άνθρωπος που παρακολουθούσε το παιδί για εννιά μέρες, όσο αυτό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είπε πως η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια, καθώς δεν υπήρχε καμία λειτουργική βλάβη στο συκώτι της.

Μάλιστα, η ογκολόγος έδωσε δυο σημαντικά στοιχεία, λέγοντας ότι 24 ώρες πριν τον θάνατο είχε γίνει βιοχημικός έλεγχος στο ήπαρ του κοριτσιού, ο οποίος είχε βγει καθαρός, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε άρτια κλινική εικόνα.

Πώς τότε υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια;”, αναρωτήθηκε ρίχνοντας ουσιαστικά βέλη στην ιατροδικαστή.

Σε ερώτηση για το αν λόγω της χημειοθεραπείας θα μπορούσε να προκληθεί ηπατική ανεπάρκεια, εκείνη απάντησε: “Ακόμα και παιδιά που κάνουν χρόνια χημειοθεραπεία μπορεί να επηρεάζεται το ήπαρ, όμως έχουν άριστη ηπατική λειτουργία”.

Όσο για την επαφή της με τη Μαλένα, είπε: “Μέχρι και την τελευταία στιγμή είχα ένα παιδί άγγελο, ένα παιδί αστέρι, ήταν άρτια η κατάστασή της”.

Τέλος η ογκολόγος είπε με δυο λόγια για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη: “Οι γονείς δεν μου έδωσαν ούτε λεπτό την εντύπωση ότι δεν ασχολούνταν με το παιδί. Αναμένω να καταθέσω στις αρχές”.

Μετά το Πάσχα το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Αναφορικά με τη Μαλένα και την Ίριδα, για τις οποίες «τρέχει» επίσης έρευνα από την Εισαγγελία σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ήδη έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τα χέρια των οποίων πέρασαν τα δύο παιδιά και θα ακολουθήσουν οι κλήσεις για καταθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας.

Αν και φαίνεται να έχει σχηματιστεί μία εικόνα για τους θανάτους και των δύο αυτών παιδιών, ωστόσο οι Αρχές βασίζονται και αναμένουν αυτό που θα αποτελέσει και τον κύριο μοχλό των όποιων εξελίξεων, δηλαδή το νέο πόρισμα που έχει ζητηθεί από τις δικαστικές Αρχές να συνταχθεί από τους κορυφαίους ιατροδικαστές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καλογρηά και Νίκο Καρακούκη, που αναμένεται μετά το Πάσχα, αφού πρώτα θα πρέπει να μελετηθούν ενδελεχώς όλα τα σχετικά ντοκουμέντα που προϋπάρχουν από τις προηγούμενες ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες και να γίνουν νέες και εξίσου ενδελεχείς ιστολογικές και τοξικολογικές αναλύσεις σε κρατημένα δείγματα.

Το μεγάλο στοίχημα των Αρχών είναι να γίνουν με ψυχραιμία και σταθερά βήματα όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να τελικά αποτελέσματα και τελικά συμπεράσματα να μην επιδέχονται αμφισβήτησης και να μην γίνουν λάθη που δυστυχώς αρχικά έγιναν και βεβαίως όλη αυτή η έρευνα να ολοκληρωθεί όσο αυτό είναι δυνατό, μακριά και ανεπηρέαστα από την πίεση, τις γνώμες «ειδικών», τα φώτα της δημοσιότητας και τις δημοσιογραφικές «πομφόλυγες».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα