Θύμα ρατσισμού ο αρχισυντάκτης της Βρετανικής Vogue, Edward Enninful

Θύμα ρατσισμού ο αρχισυντάκτης της Βρετανικής Vogue, Edward Enninful
Ο Edward Enninful του Vogue AP

Ο αρχισυντάκτης της Βρετανικής Vogue, αποκάλυψε στους λογαριασμούς του στο Instagram και στο Twitter, πως έπεσε θύμα ρατσισμού από τον φύλακα των γραφείων όπου εργάζεται.

Ο 48χρονος Edward Enninful, αρχισυντάκτης στην βρετανική Vogue, μοιράστηκε με τους θαυμαστές του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, Instagram και Twitter, πως βίωσε μια έντονη φυλετική διάκριση, από τον φύλακα που βρισκόταν στην είσοδο της δουλειάς του.

Σύμφωνα με το CNN, ο αρχισυντάκτης, όταν μπήκε στο κτήριο της δουλειάς του για να πάει στο γραφείου του, ο φύλακας ασφαλείας του κτηρίου, του υπέδειξε να μπει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μεσώ της αποβάθρας φόρτωσης των προϊόντων.

Ο Enninful, ο οποίος έγινε ο πρώτος μαύρος αρχισυντάκτης του περιοδικού το 2017, δημοσίευσε λεπτομέρειες για το περιστατικό στο Twitter και το Instagram την Τετάρτη το απόγευμα.

Η Naomi Campbell και ο Edward Enninful AP

Στην ανάρτησή του στο Instagram ο 48χρονος έγραψε:

“Σήμερα έζησα μια φυλετική διάκριση από τον φύλακα ασφαλείας, όταν μπήκα στο χώρο εργασίας μου. Καθώς εισήλθα, μου δόθηκαν οδηγίες να χρησιμοποιήσω την αποβάθρα φόρτωσης προϊόντων. Απλά επειδή τα χρονολόγιά μας και τα σαββατοκύριακα μας επιστρέφουν στην κανονικότητα, δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κόσμο στο να επιστρέψει σε αυτό που ήταν πριν. Οι αλλαγές πρέπει να συμβούν. Αυτό πρέπει να γίνει τώρα. “

Στην περιγραφή του ποστ που ανέβασε ο Enniful σχολίασε:

“Ο Condé Nast κινήθηκε γρήγορα για να απολύσει τον εν λόγω φύλακα, απλώς αυτό δείχνει ότι μερικές φορές δεν έχει σημασία τι έχεις επιτύχει κατά τη διάρκεια της ζωής σου: Το πρώτο πράγμα που θα κρίνουν κάποιοι είναι το χρώμα του δέρματός σου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα