Καιρός: Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Καιρός: Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και μελτέμι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Μελτέμι ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με κανονικές θερμοκρασίες θα κυλήσει το σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Η θερμοκρασία επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα από την Παρασκευή

• Οι άνεμοι στο Αιγαίο τις επόμενες ημέρες στα 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ

• Παροδική αστάθεια στα ηπειρωτικά έως το Σάββατο . Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου θα κυλήσει με κανονικές θερμοκρασίες και μελτέμι 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Σήμερα, Πέμπτη τη νησιωτική χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, προβλέπονται τοπικές βροχές. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 32 και στα υπόλοιπα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Το βράδυ της Τετάρτης έβρεξε στην Εύβοια σε αρκετές περιοχές.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 29 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν γενικά ασθενείς τοπικές βροχές, μέχρι νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 32 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα