Καιρός: Επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός: Επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Βροχόπτωση στην Αθήνα Alexandros Michailidis / SOOC

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες που θα επεκταθούν ανατολικότερα

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη

Δείτε την πρόγνωση του καιρού ανά ώρα για τις επόμενες 48 ωρες:

Την Παρασκευή προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το μεσημέρι είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά ενώ προβλέπεται εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται νωρίς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση, στρεφόμενοι σε νοτίους νοτιοδυτικούς 3 με 4 και στα θαλάσσια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΌΤΙ: Σαν σήμερα στις 10/12/ 2009 είχαμε καταρρακτώδεις βροχές στο Πήλιο με 417 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ημέρα στη Μακρινίτσα. Τρεις κτηνοτρόφοι νεκροί στον Αλμυρό Βόλου. — Το 2012 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα πεδινά της Αττικής. 2 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 2014 είχαμε χαλαζόπτωση στο Ηράκλειο και εμφανίστηκαν υδροσίφωνες σε Φολέγανδρο και Χανιά.

Στις 10 του παγωμένου Δεκέμβρη του 1879, η θερμοκρασία στο Παρίσι, πέφτει στους –23,9℃.



Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα